Brno: Dny pro seniory nabízejí program až do konce října

04.09.2019 11:38

Dva měsíce zajímavých akcí zaměřených na pohyb, poznání, seberozvoj i léčbu a prevenci nejrůznějších onemocnění slibuje letošní ročník Brněnských dnů pro seniory, které pořádá město Brno.

Brno: Dny pro seniory nabízejí program až do konce října
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Lidé si mohou vybrat z 80 akcí konaných u příležitosti Mezinárodního dne seniorů – ten připadá na 1. října. Aby dostaly prostor všechny organizace a senioři měli možnost vyzkoušet si všechny činnosti, které je zajímají, je pro ně program připravený po celé září a říjen.

Už na konci srpna zahájila dvouměsíční maraton akcí pro seniory projížďka na dračích lodích. Hlavní program ale vypukne až 3. září 2019. V tomto týdnu mohou návštěvníci v Denním centru Táborská vyslechnout zdarma přednášku na téma Mauricius (3. září) nebo si prohlédnout kartuziánský klášter v Králově Poli (5. září, nutná je předchozí registrace u pořadatele – Denní centrum Táborská).

I v dalších týdnech si z programu vyberou lidé nejrůznějších zájmů. Dozvědět se, jak se vyhnout problémům spojeným s účtováním hlasových služeb telefonními operátory, mohou 12. září ve Společenském centru Brno-sever. Připravený je i výlet do Ivančic za nově zpřístupněnými památkami, ten se bude konat 14. září. Zájemci budou moci jet také do Telče, Dolních Kounic nebo si užít komentované tematické procházky Brnem. V průběhu dnů pro seniory budou připravené také lekce cvičení pro posílení a s rehabilitačním efektem. Lidé se mohou těšit například na pilates, jógu, tanec nebo třeba taoistické tai chi. Pro zájemce o cestování jsou připravené přednášky například o Libanonu, ostrově Lesbos nebo méně známých hradech a zámcích jižní Moravy.

Soubor akcí myslí i na milovníky umění. Využít mohou například muzikoterapii, zpívání s dětmi nebo rukodělné dílny. Dozvědět se něco o svém zdraví pak mohou ti, kteří navštíví některou z přednášek nebo využijí možnost bezplatného vyšetření. Program se zaměří na srdce, zrak, zažívání, ale i trénink paměti, problematiku cévní mozkové příhody nebo Alzheimerovu chorobu. A konečně, nechybí ani lekce práce s počítačem a smartphony nebo přednášky o bezpečnosti seniorů.

Celý program mohou zájemci najít ZDE, v tištěné podobě je pak k dispozici na Odboru zdraví MMB, Dominikánské nám. 3, 2. patro, dveře č. 203. Informace o akcích doporučujeme vždy ověřit u organizátorů, může být nutná rezervace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …