Brno: Dopravní stavby pokračují, změny čekají řidiče i cestující MHD

08.01.2021 15:47

Opravy v Brně v novém roce pokračují třemi silničními stavbami. Uzavřena bude ulice Lesnická, tramvajovou linku číslo 1 čeká výluka na Žabovřeské a řidiči na Zvonařce musí počítat se zúžením.

Brno: Dopravní stavby pokračují, změny čekají řidiče i cestující MHD
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Zvonařka:
Zúžení na Zvonařce kvůli opravám povrchu komunikace začne 10. ledna. Průjezdný bude vždy pouze jeden pruh v každém směru. Oprava proběhne ve dvou fázích, režim dopravy se tu znovu změní 21. ledna. Vždy ale bude zachována průjezdnost v obou směrech. Podrobnější informace najdete na Kopeme za Brno (ZDE). Omezení na Zvonařce by mělo skončit v květnu tohoto roku a celkově by práce na projektu Tramvaj Plotní měly být hotovy v srpnu.

Anketa

Jaký trest navrhujete pro podniky a živnostníky, kteří mají otevřeno navzdory zákazům?

hlasovalo: 14311 lidí

Žabovřeská:
Od soboty 9. ledna startuje výluka tramvajové linky číslo 1. Úsek mezi zastávkami Bráfova a Pisárky bude uzavřen přibližně dva roky, během nichž proběhne ražba nového tramvajového tunelu a rozšíření komunikace pro Velký městský okruh Žabovřeská (ZDE). Hromadná doprava směrem do Bystrce bude zajištěna linkami 3 a 10 přes ulici Veveří, kde byla v rámci přípravy na větší dopravní zátěž loni opravena tramvajová trať a kanalizace. Detaily o náhradní dopravě za omezenou linku 1 najdete na webu Dopravního podniku města Brna (ZDE).

Lesnická:
Kompletní oprava ulice Lesnická začíná 9. ledna. Uzavírka se týká osobních aut i hromadné dopravy. Opravy inženýrských sítí, povrchu komunikace a tramvajových kolejí si vyžádají rok práce, skončit by měly v prosinci. Objízdná trasa individuální dopravy povede obousměrně ulicí Jugoslávskou. Tramvaj číslo 9 bude odkloněna od zastávky Jugoslávská do smyčky Štefánikova čtvrť. Zvláštní autobusová linka x9 pojede z Haškovy až k Dětské nemocnici, stejně jako prodloužená linka 46. Podrobnosti a aktuality najdete na webu Kopeme za Brno (ZDE) a DPMB (ZDE).

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.