Brno: Dotace z městského rozpočtu podpoří 33 sportovišť

01.04.2018 20:09

Brno ve svém rozpočtu pro rok 2018 vyčlenilo 40,9 mil. korun na investiční transfery pro tělovýchovné a sportovní spolky.

Brno: Dotace z městského rozpočtu podpoří 33 sportovišť
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Na základě veřejné výzvy bylo v řádném termínu, tj. do 14. ledna 2018, přijato celkem 67 žádostí o poskytnutí dotace, které v celkovém součtu převyšovaly částku 86 mil. korun. Z nich Komise Rady města Brna pro tělesnou výchovu a sport vybrala 33 žádostí, mezi které rozdělila necelých 40 mil. korun. Rada města Brna dnes její doporučení schválila, definitivní rozhodnutí je v rukou dubnového Zastupitelstva města Brna.

„Dotace poputují například k TJ Tatranu Bohunice na rekonstrukci fotbalového hřiště s umělým povrchem, k SK Líšeň na regeneraci fotbalového hřiště s umělou trávou nebo ke spolku Hroch, který buduje pálkařskou sportovní halu. Přispějí na rekonstrukci budovy Tělovýchovné jednoty Lokomotivy-Ingstav nebo na rekonstrukci a modernizaci kabin SK Slatina,“ přiblížil první náměstek primátora Petr Hladík.

Při doporučení či nedoporučení finanční dotace komise zohledňovala např. následující kritéria:

  • vlastnictví sportovního areálu či zařízení (přednost měli žadatelé, kteří byli zároveň vlastníky),
  • připravenost akce a výběrového řízení,
  • charakter projektu, kvalita záměru, celoměstský význam,
  • výše spoluúčasti (podmínkou byla minimálně 20% spoluúčast),
  • povinnost provozování a následné užití (je vyžadována schopnost provozovat sportovní zařízení ke sportovním účelům po dobu následujících alespoň 10 let, zohledňuje se možnost jeho dalšího využití jinými subjekty – veřejností, mládeží, školami atd.),
  • členská základna a podpora práce s mládeží (hodnotí se výše členské základny i to, zda jsou cílovou skupinou převážně děti a mládež).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…