Brno: Faktor K oživí Káznici a připomene i jejích 250+1 let

01.10.2023 20:08 | Tisková zpráva

Hra o Marii Kudeříkové, taneční performance, zkoumající neživou hmotu vlasů, nebo jam s Choro Moro, i to čeká na návštěvníky a návštěvnice letošního ročníku Faktoru K, který se odehraje od 4. do 7. října tradičně v prostorách bývalé Káznice na Cejlu.

Brno: Faktor K oživí Káznici a připomene i jejích 250+1 let
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Loni někdejší káznice vstoupila do druhé dvěstěpadesátiletky. V posledních letech to v ní naštěstí žije úplně jinak. Nabitý program (podrobný přehled ZDE) přináší už léty prověřený festival Faktor K. Vstupenky jsou k dostání v síti GoOut za cenu 250 korun na den (150 snížené vstupné) nebo 600 na celý festival.

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11911 lidí

V rámci Faktoru K pořádá město ve středu odpoledne komentovanou prohlídku káznice. Lístky jsou dostupné zdarma na webu TIC Brno (ZDE).

Faktor K se koná v Káznici od roku 2019 vždycky na začátku října. Cílem je soustředit na jedno místo v několika dnech zájemce o minulost, současnost i budoucnost tohoto jedinečného brněnského brownfieldu a upozornit na potenciál objektu jako sídla uměleckých a komunitních projektů.

Z uměleckých produkcí (divadelní, taneční, hudební i výtvarné) festival podporuje zvlášť ty, které jsou vytvořené přímo pro prostory káznice (site specific) nebo jsou do nich alespoň citlivě zasazeny. Více informací najdete ZDE.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…