Brno: Historické tamvaje a trolejbusy vyjedou na víkendové linky

22.06.2018 15:19

Historické tramvaje a trolejbusy budou jezdit městem. Každý víkend až do konce září tak budou moci pasažéři využít na některých linkách dřevěné tramvaje nebo trolejbusy, kterými by se jinak už nesvezli.

Brno: Historické tamvaje a trolejbusy vyjedou na víkendové linky
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Od soboty bude zahájen pravidelný sezónní provoz historických linek H4 a H24 (více ZDE). Jsou naplánovány až do 30. září.

V centru města bude jezdit linka H4. Ta bude obsluhována historickou tramvají. S ohledem na prázdninovou výluku v ulici Masarykově a Rašínově, bude tato linka vedena po trase: Komenského náměstí – Česká – Malinovského náměstí – Hlavní nádraží – Nové sady – Hybešova – Václavská – Mendlovo náměstí (zde mohou cestující přestoupit na linku H24). V září se linka H4 vrátí na svoji tradiční trasu přes zastávky Náměstí Svobody a Zelný trh.

Linka H24 provozovaná historickými trolejbusy bude v návaznosti na linku H4 jezdit po trase Mendlovo náměstí – Výstaviště-hlavní vstup – Pisárky – Anthropos – Optátova – Vozovna Komín. Obě linky budou v provozu v nepracovních dnech včetně svátků vždy od 10 do 18 hodin v intervalu 60 minut. Cestující se můžou těšit na historickou tramvaj č. 107, která je typická svým dřevěným obložením, a na trolejbusy 6Tr, 7Tr nebo 9Tr.

Na linkách platí běžný Tarif IDS JMK a Smluvní přepravní podmínky IDS JMK s výjimkou jízdních kol a nadrozměrných zavazadel, jejichž přeprava není v historických vozidlech povolena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…