Brno: Jarní prázdniny v laboratoři

14.01.2015 15:21

Před rokem otevřela Masarykova univerzita vědecké výukové centrum Bioskop, nabízející praktické kurzy z biologie i chemie zájemcům z řad studentů základních a středních škol. Za dobu své existence prošlo centrem již přes 4000 účastníků. S novým rokem centrum oznámilo své plány do budoucna.

Brno: Jarní prázdniny v laboratoři
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

„Cílem centra je seznámit veřejnost s vědou po praktické stránce,“ říká předseda vědecké rady Bioskopu Lumír Krejčí. „Snažíme se nejen popularizovat vědu, ale také doplnit výuku na základních a středních školách.“

Mezi novinky v programu centra patří speciální kurzy. Jedná se například o školení pro pedagogy, velikonoční kurzy, jednodenní kurzy atd. Byl založen pravidelný kroužek Bioskopu pro děti. A také byly otevřeny nové obory, například paleontologie pro děti od šesti let či mikrobiologie pro studenty od šestnácti let.

„V současnosti je hlad po studentech oborů jako matematika nebo chemie,“ říká Petr Dvořák, prorektor MU pro výzkum. „Jeden Bioskop to sice nezachrání, ale přesto může hrát roli. Osobně jej považuji za jeden z nejdůležitějších projektů MU v poslední době,“ dodává.

Více informací najdete na http://bioskop.muni.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…