Brno: Krajský soud potvrdil vydání předběžného opatření v kauze Ponava

27.07.2019 10:45

Žádné firmy najaté společností Libora Procházky CZECHCITY nemají u Bobycentra právo bránit řidičům ve vjezdu nebo od nich vybírat poplatky. Předběžné opatření, které vydal Městský soud v Brně, nyní potvrdil i krajský soud.

Brno: Krajský soud potvrdil vydání předběžného opatření v kauze Ponava
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Na definitivní rozhodnutí v letitém sporu budeme muset ještě počkat, ale opakovaná soudní rozhodnutí v náš prospěch jsou velmi důležitá,“ říká k tomu brněnská primátorka Markéta Vaňková.

Brno se na soud obrátilo letos v zimě, aby zastavilo opakující se jednání několika firem, které na parkovištích a komunikacích v lokalitě za Lužánkami neoprávněně vybíraly parkovné u vjezdu do areálu Bobycentra i na parkovišti u hokejových hal. Došlo i na umístění betonových a jiných zábran, které vjezd do těchto míst úplně znemožňovaly. Výzvy města k ukončení tohoto jednání se nesetkaly s odezvou, takže zábrany nakonec na pokyn brněnských radních odstranila městská společnost BKOM. Na návrh města pak městský soud vydal předběžné opatření, kterým nařídil dotčeným firmám zdržet se všech činností omezujících přístup na městské pozemky v lokalitě Ponava. Po jejich odvolání se věcí zabýval krajský soud, který potvrdil stávající rozhodnutí.

K popsané situaci vedly dlouholeté majetkoprávní spory, které město vede s podnikatelem Liborem Procházkou. Fakta ZDE.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…