Brno: Město hledá firmu, která optimalizuje stav kanalizace v Brně

26.07.2019 16:00

Město Brno má k dispozici generel odvodnění zpracovaný v roce 2009, který se zabývá i problematikou odkanalizování města. Vzhledem k mnoha změnám v průběhu uplynulých 10 let je nutné dokument zrevidovat, což je předmětem opakované veřejné zakázky, kterou dnes schválili radní.

Brno: Město hledá firmu, která optimalizuje stav kanalizace v Brně
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Rada města Brna schválila zahájení zadávacího řízení na nadlimitní veřejnou zakázku, jejímž účelem je zajištění aktualizace a řádné správy části Kanalizace Generelu odvodnění města Brna. Smlouva bude uzavřena na 6 let.

„Toto zadávací řízení opakujeme ještě jednou. Předchozí řízení jsme v lednu zrušili, protože se přihlásil pouze jeden zájemce. Věříme však, že nyní se výběr podaří. Vyhodnotit současný stav kanalizační sítě a navrhnout úpravy Brno nezbytně potřebuje, aby se mohlo dále rozvíjet. Vzhledem ke klimatickým změnám jsme nuceni reagovat například na principy hospodaření s dešťovou vodou včetně návrhů na konkrétní opatření,“ uvedl první náměstek primátorky města Petr Hladík.

Brno má v současné době k dispozici Generel odvodnění města Brna zpracovaný v roce 2009, jehož součástí je i generel odkanalizování. Ten byl později podle potřeby aktualizován. V průběhu let došlo na kanalizační síti k mnoha změnám v důsledku např. rekonstrukce a dostavby kmenových stok a další výstavby. Rovněž pro potřeby nového územního plánu bude nezbytné aktualizovat stávající stav stokové sítě a na to navázat návrhem nové koncepce. Ta by měla zohlednit nutnost efektivního vynakládání investičních prostředků města i klimatickou změnu.

Zhotovitel zakázky má za úkol provést monitorování stokové sítě města Brna, sestavit modely stávající kanalizační sítě a vyhodnotit současný stav. Dále je předmětem plnění smlouvy sestavení modelů kanalizační sítě pro výhledový stav dle aktuálních územně plánovacích dokumentací a podkladů, revize koncepce odkanalizování, návrh opatření na kanalizační síti a finanční analýza. Město rovněž požaduje průběžnou správu a údržbu datové základny s přístupem pro objednatele a provozovatele kanalizační sítě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

7:37 Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

O lidech bez domova se obecně ví, že milují čtyřnohé kamarády a velmi často si je pořizují jako své …