Brno: Na podporu zdravotnických a sociálních služeb pošle město více než 15 milionů Kč

11.01.2021 12:41

Brněnští radní se na svém prvním lednovém zasedání věnovali dotačním titulům, které mají za cíl podporovat organizace působící ve zdravotnické a sociální oblasti. Doporučili zastupitelům schválit poskytnutí dotací na 30 projektů.

Brno: Na podporu zdravotnických a sociálních služeb pošle město více než 15 milionů Kč
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

„Konkrétně jsme se dnes zabývali programy, které jsou určené pro poskytovatele zdravotnických, prorodinných a proseniorských služeb, dále pro neformální pečovatele a na prevenci domácího násilí. Navržené dotace dosahují výše 15,12 milionu Kč. Ty se rozdělí mezi 30 projektů, které připravuje 17 organizací,“ uvedl 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

Finance obdrží například tyto organizace: Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje, Diecézní charita Brno, SPONDEA, NADĚJE, Betánie – Křesťanská pomoc, Centrum pro rodinu a sociální péči nebo Hospic sv. Alžběty.

Nejvyšší dotaci získá Zdravotnická záchranná služba JMK. Na pořízení nové sanitky poskytne město Brno 4 miliony Kč. „Částkou 900 tisíc korun chceme podpořit Nadační fond Neurosmart, přesněji druhou fázi pilotního projektu dohledového a asistenčního senzoru. Tento náramek by mohl usnadnit život lidem s různými onemocněními. Už byl vyzkoušen u pacientů s epilepsií a Alzheimerovou chorobou. Ve druhé pilotní části projektu se počítá s testováním náramků u lidí s Parkinsonovou chorobou a anafylaxí,“ přiblížil Petr Hladík.

Významná podpora směřuje na hospicovou péči. Diecézní charitě Brno je určena dotace na podporu chodu Domácího hospicu sv. Lucie (810 tisíc Kč) a Domu léčby bolesti s hospicem sv. Josefa (1,44 milionu Kč). Hospic sv. Alžběty získá peníze na lůžkovou péči (1,08 milionu Kč) a na domácí péči (1,62 milionu Kč).

Výše zmíněné dotace bude schvalovat Zastupitelstvo města Brna na svém lednovém zasedání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…