Brno: Novou aplikaci si Lužánky nadělily k narozeninám

18.11.2018 16:54

Sedm okruhů po Brně, deset stanovišť na každém – to je celkem sedmdesát zastavení jako připomínka sedmdesáti let fungování Střediska volného času Lužánky. Mobilní aplikaci si během prvního týdne vyzkoušelo už 350 lidí.

Brno: Novou aplikaci si Lužánky nadělily k narozeninám
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Lužánecká LApka provede zájemce nejen po parku Lužánky, ale také Wilsonovým lesem nebo Divišovou čtvrtí na Lesné. Ze sedmi tras jsou zatím dostupné tři, další budou zprovozněny do konce listopadu.

Na výběr mají lidé ze čtyř úrovní. „První je vhodná pro ty, kteří prahnou po znalostech o Brně, ale nechtějí plnit žádné úkoly. Pro akčnější účastníky je připravena druhá a třetí úroveň, založená na vědomostních otázkách a šifrách,“ popsala koordinátorka hry Kateřina Děkaníková. Čtvrtá úroveň cílí na rodiče s dětmi, pro které jsou připravené jednodušší úkoly jako počítání stromů.

Hra je vyvinutá pro iOS i Android a ke stáhnutí je na webu ZDE.

Na konci okruhu získáte přístup k hlasování

Hra je propojená s projektem Lužánky pro Brno. V něm zaměstnanci Lužánek navrhli, jak zlepšit okolí lužáneckých sportovišť, a vybudování vítězných projektů se následně sami ujmou. „Mezi náměty se objevil například výukový altánek, lanová dráha pro nejmenší, sdílená polytechnická dílna, týmová plošina pro balancování nebo úprava dětského hřiště,“ uvedl vedoucí projektů Lužánky pro Brno Pavel Hradský. Rozhodnout o vítězích může jen ten, kdo s pomocí LApky projde celý okruh – na jeho konci získá přístup k hlasování.

O projektech Lužánek pro Brno lze hlasovat do 20. června. „Aplikace tu ale pro Brňáky zůstane i v dalších letech. Dají se do ní totiž přidávat další a další trasy, a to v rámci celé ČR. Můžete si vytvořit okruh vlastní, například na tábor nebo výlet, namyslet si svoje texty a úkoly, fotky... Byli bychom rádi, kdyby toho organizátoři různých cest využívali jako součást svého programu,“ dodala Děkaníková.

Jedno z nejstarších a největších volnočasových zařízení v ČR slaví v sezóně 2018/2019 70. výročí od svého založení. V Brně má 10 pracovišť a loni se jeho aktivit a programů zúčastnilo přes 70 tisíc lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…