Brno: Nový park nahradil na Kraví hoře polorozbořenou bývalou vojenskou jídelnu

25.10.2021 12:03 | Tisková zpráva

V květnu letošního roku začala revitalizace brownfieldu bývalé vojenské jídelny na Kraví hoře při ulici Žižkova. Stavbařům stačilo 63 dní, aby místo o rozloze více než 3000 m2 proměnili v nový park. Následně byl nechán čas na to, aby se ujala vysázená tráva a další zeleň. V úterý 19. října 2021 byl park slavnostně otevřen.

Brno: Nový park nahradil na Kraví hoře polorozbořenou bývalou vojenskou jídelnu
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Stavba probíhala po celou dobu dle harmonogramu. Jediná komplikace nastala, když silné deště komplikovaly odvoz sutin. Práce začaly likvidací náletových dřevin a ošetřením těch, které tu zůstaly. Následovala demolice téměř 30 let opuštěné budovy bývalé jídelny. Poté proběhly terénní úpravy, vybudování přístupu a schodiště. Na místě bylo vysázeno na 40 stromů a 139 vzrostlých habrových keřů. V neposlední řadě zde byly založeny trávníky a květinové louky a vysázeny na tři stovky narcisů.

Na závěr zhotovitel instaloval mobiliář. Návštěvníkům zde budou sloužit trámové lavice, lavičky, stojany na kola, dva venkovní posilovací prvky, stejný počet grilů a samozřejmě odpadkové koše.

Revitalizace brownfieldu stála 9,2 milionu korun. V ceně je zahrnuta i péče o dřeviny v následujících 36 měsících. Téměř polovinu částky pokryje dotace od Ministerstva pro místní rozvoj. Město Brno se na financování podílí necelými třemi miliony, stejně jako městská část Brno-střed, která bude mít park ve správě.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…