Brno: Nový park v Komárově získá jméno v anketě. Navrhovat můžete od září

28.08.2021 15:17

Jméno nového parku v Komárově vyberou obyvatelé Brna. Dvoukolová anketa začne 1. září a své návrhy může zaslat každý občan. Následně se pro některý z pěti návrhů, které postoupí do finále, bude hlasovat na stránkách BrnoId. S vyhlášením ankety dnes souhlasili brněnští radní.

Brno: Nový park v Komárově získá jméno v anketě. Navrhovat můžete od září
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Kolem koryta Staré Ponávky v Komárově při ulici Kalová vznikl místo parkoviště a výběhu pro psy nový park. Otevřen veřejnosti byl loni v květnu. Říčka se proměnila z regulovaného toku do přírodnější podoby umožňující návštěvníkům parku přístup k vodě. K hladině se dostanete přímo z mola nebo z pobytových schodů, k odpočinku také vybízí nový mobiliář. Ten zahrnuje kromě laviček i dřevěná lehátka umístěná po obvodu centrální louky. Dalším cílem obnovy byly stromy a keřové patro, na březích byly vysázeny byliny korespondující s rázem parku.

„Novému parku chybí už jen poslední, ale neméně důležitá věc – jméno. O něm bude moci rozhodnout každý Brňan ve dvoukolové anketě. Její první část bude sběrová a potrvá od 1. do 30. září. Z platných návrhů pak odborná porota vybere pět finalistů, pro něž budete moci hlasovat na webu BrnoId. Svůj návrh do závěrečného hlasování poskytne i městská část Brno-jih. Autor vítězného názvu se může těšit na věcnou cenu,“ uvedl první náměstek primátorky města Brna Petr Hladík.

V prvním kole bude hlasování probíhat na webu https://apl.brno.cz/anketa-park/. Druhá část ankety – výběr z pěti návrhů názvu parku – se uskuteční na https://www.brnoid.cz/cs/.

Hlasovat i navrhovat nové jméno parku mohou osoby starší 18 let. Návrh může obsahovat maximálně 5 slov, nesmí být použito jméno žijící osobnosti a autoři se musí vystříhat vulgárních a nevhodných výrazů. Názvy, které budou porušovat daná pravidla, budou ze soutěže vyřazeny. Vítěze ankety bude poté schvalovat Zastupitelstvo městské části Brno-jih, Pracovní skupina pro názvosloví města Brno a Zastupitelstvo města Brna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…