Brno: O družstevní bydlení je zájem

15.10.2018 10:01

Od 1. října 2018 se lidé, kteří splňují předem dané podmínky, mohou hlásit do projektu Družstevní bydlení pro mladé. První den obdržel Magistrát města Brna více než 360 žádostí, přes web města Brna již poslalo vyplněný formulář 535 žadatelů.

Brno: O družstevní bydlení je zájem
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Mám velkou radost, že je o družstevní bydlení mezi mladými lidmi takový zájem. Město chce touto formou pomoci právě mladým rodinám, které například nedosáhnou na hypotéky. Zájemci se stále mohou hlásit, a to až do konce letošního roku. Následně budou žadatelé vyzvání k doplnění dokumentů k žádosti za účelem ověření pravosti uvedených dat v žádosti. Vyhodnocení pak proběhne v prvním pololetí příštího roku,“ komentoval první náměstek primátora Petr Hladík.

Podstatou tohoto druhu bydlení je, že družstevník není od začátku vlastníkem svého bytu, tím je družstvo. Družstevník si od družstva byt tzv. pronajímá, a to do jeho celkového splacení. Následně dochází k převodu bytu do jeho vlastnictví.

Veškeré finanční prostředky na výstavbu bytu bude zajišťovat družstvo. Družstevník se pak bude podílet svým členským vkladem a následně v rámci nájemní smlouvy bude splácet svůj podíl po dobu maximálně 25 let. Družstvo bude mít také jasná pravidla, kterými se bude řídit.

Rozvojové lokality určené k Družstevnímu bydlení pro mladé:
Černovice „Na Kaménkách“
Nový Lískovec, Kamenný vrch II.
Starý Lískovec, Západní brána

Více informací o Družstevním bydlení pro mladé najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…