Brno: Odborníci z celého světa budou řešit vědu

27.05.2022 12:03 | Tisková zpráva

Z blízké Bratislavy i Poznaně, ale i z geograficky vzdáleného Tedžonu nebo Tchao-jüanu a z dalších šesti partnerských měst přijeli odborníci a zástupci nejrůznějších institucí, aby v Brně sdíleli své poznatky i příklady dobré praxe. Letošní workshopy spojuje téma vědy.

Brno: Odborníci z celého světa budou řešit vědu
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Jak nadchnout děti pro vědu a techniku? Jak využívat open data a analýzy dat pro potřeby měst? Co říkají mladé hlasy ve výuce architektury? To jsou jen některé z otázek, které definují obsah tematických workshopů v rámci Dne partnerských měst. Všechny mají jedno společné – dotýkají se vědy.

„Toto téma jsme zvolili s ohledem na to, že letos by 200. narozeniny oslavil jeden z nejvýznamnějších brněnských vědců Gregor Johann Mendel. Brno se navíc už dlouho profiluje právě jako město vědy, výzkumu a inovací,“ popsala Andrea Opršalová z Magistrátu města Brna, který na organizaci akce spolupracoval s hvězdárnou a s univerzitami.

Na včerejší celodenní pracovní setkání se do Brna sjelo 32 účastníků z deseti partnerských měst. Při workshopech se sešli s místními odborníky a pracovníky a výsledkem je nejen momentální sdílení zkušeností a trendů, ale třeba i propojení do budoucna.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…