Brno: Pod Babím lomem otevírá lesní bar

30.03.2018 19:00

Osvěžit se limonádou nebo posilnit domácími buchtami či turistickými evergreeny, jako je párek v rohlíku a nakládaný hermelín, mohou od zítra výletníci směřující na Babí lom. V areálu lesních školek, který leží mezi Vranovem a Babím lomem, zahajuje provoz lesní bar U Jelínka.

Brno: Pod Babím lomem otevírá lesní bar
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Bar uprostřed lesa, který v horkém počasí osvěží vychlazeným pitím a za chladnějších dnů nabídne návštěvníkům horký čaj, těm velkým i svařák nebo grog. Taková je idea lesního baru U Jelínka, který se v areálu lesních školek poprvé otevřel dnes v 9 hodin.

„Když budete k Babímu lomu stoupat od Vranova, nemůžete to minout,“ ubezpečuje Andrea Musilová z Lesů města Brna, které více než 13hektarový areál spravují. Otevírací doba se bude řídit rozmary počasí i přáním návštěvníků.

„Pokud nebudou padat trakaře, počítáme s provozem až do večera, stejně tak po celý velikonoční víkend včetně pondělka,“ dodává Musilová. V lesním baru budou k dispozici teplé i studené nápoje, polévka, utopenci, ale také domácí koláče a buchty či různé sezónní dobroty. „V prvních dnech budeme zjišťovat, jakou mají vlastně naši hosté představu a na co by měli při svém výletu největší chuť. Tomu bychom rádi přizpůsobili další nabídku,“ plánuje Musilová.

Areál lesních školek se nachází v centru lesního komplexu „Babí lom“ mezi obcemi Kuřim, Lelekovice a Svinošice. Pěstují a prodávají se tu sazenice lesních dřevin, ale také okrasných keřů, stromů a bylin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…