Brno: Pojízdný FabLab jede poprvé za hranice

04.05.2019 21:32

Unikátní brněnská pojízdná laboratoř poprvé opustila území ČR. O víkendu se prezentuje na vídeňském festivalu Maker Faire.

Brno: Pojízdný FabLab jede poprvé za hranice
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Brno se tak řadí po bok účastníků, které na letošním festivalu spojuje motto „města budoucnosti". Podobnou akci navíc lidé z FabLabu uspořádají na podzim i v Brně.

Speciálně upravený návěs, ve kterém je elektronový mikroskop, 3D tiskárny nebo laserová řezačka. Takové vybavení má dílna FabLab Experience, která vyjíždí za žáky a studenty po celé České republice a umožňuje jim vyzkoušet si práci s nejmodernějšími přístroji. Světový unikát se jede představit i k rakouským sousedům.

„Nenašli jsme nikde známku toho, že by existoval, co do rozměrů a vybavení, větší pojízdný FabLab. Rádi bychom ho ukázali nejen v Česku," podotkl manažer FabLab Brno (ZDE) Tomáš Mejzlík s tím, že jsou ochotni předávat své know-how týkající se plánování, výstavby i provozu digitální laboratoře.

Festival Maker Faire se odehrává na mnoha místech ve světě. Ten vídeňský ale patří počtem návštěvníků k největším. Loni přilákal 12 tisíc lidí. Obdobná událost letos čeká i Brno. Na výstavišti se odehraje o víkendu 19. a 20. října. Spolupořádat jej budou právě lidé z FabLabu, kteří návštěvníkům budou chtít ukázat to nejzajímavější z oboru.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…