Brno: Přehlídka ohňostrojů v rytmu charlestonu vypukne zítra večer

23.05.2019 21:10

Významná brněnská výročí, charleston a rozzářené brněnské nebe. Tak by šlo charakterizovat letošní ročník mezinárodní soutěže ohňostrojů STAROBRNO IGNIS BRUNENSIS. První ohňostroj osvítí nebe nad Špilberkem už tento pátek 24. května. Ohňostrůjné prelude si připravili čeští tvůrci Theatrum Pyroboli. Odstartují tak měsíc trvající festival zábavy.

Brno: Přehlídka ohňostrojů v rytmu charlestonu vypukne zítra večer
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Zahajovací ohňostroj připomene letošní výročí 150 let brněnské městské hromadné dopravy. Tři písně ze tří století doprovodí světelnou show, která bude mapovat historii MHD od koněspřežky přes parní tramvaje po současnost. Pořadatelé slibují také náhled do možné budoucnosti hromadné dopravy. Nebe nad hradem Špilberk se rozzáří v pátek 24. května od 22:30 hodin. Tento čas je společný pro všechny ohňostroje letošního ročníku.

Od 1. června se přehlídka přesune nad hladinu brněnské přehrady. První červnový večer tam své umění v nesoutěžním ohňostroji předvede Flash Barrandov SFX. Lidé se mohou těšit na převedení některých hitů skupiny Queen do ohnivé podoby. Ve středu 5. června se představí první soutěžní ohňostroj pod taktovkou týmu z Portugalska. Kromě skladby The Charleston, která je pro letošní soutěžící povinná, doprovodí barevný tanec na nebi také španělské tóny nebo Justin Timberlake. O vítězství v unikátní soutěži se utkají 8. června také zástupci Filipín. K ohňostroji ve stylu jazzu je připravený hudební doprovod v podobě Björk nebo hitů z muzikálu Chicago. Poslední soutěžní show nabídnou návštěvníkům přehrady norští ohňostrůjci. Jejich představení na nebi se ponese v tématu snů a důležitosti nevzdávat svůj boj za ně. V hudebním podkladu zazní například Led Zeppelin nebo Bob Marley.

Tečkou za letošním ročníkem Ignis Brunensis bude epilog nad hradem Špilberk odkazující na jubilea, která si v letošním roce připomínají brněnské univerzity. Lidé si ho mohou vychutnat 15. června. Festival, kterým se letos vine téma brněnských výročí, bude pokračovat do konce června. Přesný program najdou zájemci na webu festivalu (ZDE) nebo v programovém magazínu.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.