Brno: Primátor přivítal malé Čechy narozené v Belgii

27.05.2016 16:19

Padesátce občánků České republiky narozených loni v Belgii předal brněnský primátor Petr Vokřál pamětní listy, plyšové krokodýly a pražské stříbrné groše z doby Václava II. Slavnost se uskutečnila ve čtvrtek v Královském loutkovém divadle Peruchet v Bruselu.

Brno: Primátor přivítal malé Čechy narozené v Belgii
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

„Je zcela přirozené, že si Češi v zahraničí budují své rodinné zázemí a že jeho nejmilejší součástí se nepochybně stávají nově narození potomci. Tito novorozenci jsou pak ze zákona zapsáni na zvláštní matrice, která sídlí v Brně,“ zdůraznil primátor.

Loni bylo do evidence obyvatel ČR prostřednictvím konzulárního Velvyslanectví ČR v Bruselu zapsáno 102 dětí. Zvláštní matrika v Brně eviduje ročně přes 10 000 nových občanů ČR narozených či již určitou dobu žijících v zahraničí. V tomto počtu jsou spolu s novorozenci všechny věkové kategorie včetně dospělých.

Představitelé Brna vítají nové občánky v Belgii pravidelně od roku 2008, neboť v Bruselu sídlí část vrcholných institucí EU.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…