Brno: Projekt RE-USE pokračuje druhou fází

06.06.2016 8:29

Kromě nábytku mohou nyní Brňané nově ve sběrných střediscích odevzdávat také kuchyňské vybavení, knihy, hračky či sportovní potřeby, které si budou moci zájemci odkoupit. Jde o druhou fázi projektu RE-USE – Druhý život, která má za cíl opětovné využití starých výrobků.

Brno: Projekt RE-USE pokračuje druhou fází
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Na čtyřech sběrných střediscích (Veveří, Hapalova, Jana Svobody a Okružní) mohou obyvatelé města Brna odevzdávat výrobky, které už doma nevyužijí a naopak by mohly pomoci ostatním. Veškeré odevzdané věci si totiž může kdokoliv odkoupit za symbolické ceny. Takto vybrané peníze poputují na veřejnou sbírku s názvem „Květiny pro Brno“, která podpoří výsadbu a údržbu květinových záhonků ve městě.

Projekt má za cíl přispět k ochraně životního prostředí a také pomoci rodinám, které si mohou použitou věc pořídit za symbolickou cenu.

„Kromě toho mohou odložené věci používat kreativní umělci, kteří často pozměňují nebo úplně mění původní funkci předmětů a dávají jim nový význam,“ řekl Jiří Kratochvil, ředitel společnosti SAKO, která společně s městem Brnem a Veřejnou zelení města Brna na projektu spolupracuje.

V Brně se tak rozšiřuje myšlenka RE-USE managementu. V dubnu byl spuštěn projekt RE-NAB, který lidem umožňuje přinášet na vybraná sběrná střediska odpadu starý, ale stále funkční nábytek. Ten je potom poskytnut k užívání potřebným spoluobčanům. Do budoucna se plánuje vdechnout druhý život také použitému oblečení či obuvi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…