Brno: Rezidentní parkování platí ve třech nových oblastech

30.08.2021 17:59 | Tisková zpráva

Od pondělí 30. srpna se parkovací systém rozšířilí do oblastí 3-04 (Poděbradova), 3-05 (Vackova) a 3-07 (Mojmírovo náměstí). Všechny patří do zóny C, kde platí regulace ve všední dny od 17 do 6 hodin.

Brno: Rezidentní parkování platí ve třech nových oblastech
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Ode dneška platí pravidla rezidentního parkování ve třech nových oblastech v Králově Poli. Všechny patří do návštěvnické zóny C, což znamená, že parkování je regulováno ve všední dny pouze v době od 17 do 6 hodin. Jedna hodina denně je zdarma, za každou další pak návštěvník zaplatí 20 korun. V zóně C, tedy ani v oblastech Poděbradova, Vackova a Mojmírovo náměstí, se nenacházejí parkovací automaty. Za stání je tak možné zaplatit přes mobilní aplikaci ParkSimply, online parkovací automat na webu ZDE nebo lze využít SMS platbu.

Pro rezidenty a abonenty platí stejná pravidla jako v jiných oblastech. Je nutné vyřídit si parkovací oprávnění. Za jedno vozidlo zaplatí roční poplatek 200 korun, za druhé vozidlo pak 8000 korun, za třetí a každé další 12 000 korun. Abonenti (tedy lidé, kteří mají v dané oblasti provozovnu nebo sídlo firmy) platí za první auto 4000 korun, za každé další pak 18 000 korun. Oprávnění si lze vyřídit buď zasláním žádosti na e-mail parkovanivbrne@brno.cz, osobně na pracovišti Zvonařka 5, datovou schránkou nebo přes ověřený účet Brno iD. Veškeré informace, dokumenty a kontakty najdou zájemci na webu ZDE.

Do konce roku se modré zóny budou rozšiřovat ještě dvakrát. Podle harmonogramu by se 11. října měly přidat oblasti 2-04 (Haasova) a 2-05 (Záhřebská), 8. listopadu se zapojí ještě oblast 3-06 (Berkova). Všechny budou podléhat pravidlům zóny C.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …