Brno: Rok smíření získal zvláštní ocenění v soutěži Česká cena

19.06.2016 19:32

Brněnský projekt Rok smíření získal zvláštní ocenění v 11. ročníku soutěže Česká cena za PR. Porota ocenila Rok smíření za „kreativní a strategické řešení 70. výročí konce druhé světové války.“ Slavnostní vyhlášení České ceny za PR proběhlo tuto středu.

Brno: Rok smíření získal zvláštní ocenění v soutěži Česká cena
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

„Jsem rád, že si naší loňské akce všimli i čeští PR experti a ocenili nás za politickou komunikaci. Je pravda, že Rok smíření velmi zaujal u nás i v zahraničí a zejména tam posílil dobré jméno Brna. Chtěl bych moc poděkovat všem, kteří na tom mají zásluhu,“ zhodnotil náměstek brněnského primátora Matěj Hollan.

Loňské 70. výročí konce druhé světové války se město Brno rozhodlo připomenout v širších souvislostech, tedy s přesahem před válku a jejími důsledky do současnosti.  Rada města Brna proto vyhlásila rok 2015 Rokem smíření. Záměrem pásma více než šedesáti akcí bylo připomenout historické události včetně těch doposud opomíjených a důstojné uctění památky všech obětí tragédií minulého století. Brno se tak ukázalo jako sebevědomé město, které se dokáže přihlásit se ke své historii v evropském kontextu a kterému záleží na tom, kam dále směřuje.

Koordinátorem projektu bylo Turistické informační centrum města Brna, a přispěla do něj se svými akcemi třicítka organizací a spolků, mezi jinými Muzeum města Brna, Muzeum romské kultury, Moravské zemské muzeum, Moravská galerie v Brně, Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Národní divadlo Brno, Městské divadlo Brno, Filharmonie Brno, Masarykova univerzita, ale i Sokol Brno I, Černovické sdružení nebo nakladatelství Jota.

Na Rok smíření  navázal letos projekt Meeting Brno s podtitulem ztracené a nalezené domovy, který proběhl v posledním květnovém týdnu.

Českou cenu za PR  od roku 2006 každoročně vyhlašuje Asociace Public Relations Agentur (APRA). Podrobnější informace o ceně a jejím udělování najdete na webových stránkách věnovaných tomuto projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…