Brno: Severní zahrady pod Špilberkem jsou otevřeny

21.05.2018 7:37

Severní zahrady špilberského parku jsou otevřené pro veřejnost. Završila se tím další část úprav, spočívající ve výsadbě zeleně a zlepšování cest.

Brno: Severní zahrady pod Špilberkem jsou otevřeny
Foto: Jan Tvrdoň
Popisek: Hrad Špilberk

„Nová parková plocha přímo v centru města umožní nový průchod mezi Údolní ulicí a parkem,“ zdůraznil náměstek primátora Martin Ander. „Park je živý organismus, nekonečný příběh,“ podotkla architektka Eva Damcová, generální projektantka rekonstrukce zeleně v této části města.

„Park je nutné stále revitalizovat, aby rozvíjel svou činnost. Proto právě na severní straně má v budoucnu vzniknout i rozárium, základ pro pěstování růží. Každá investice do zeleně navyšuje hodnotu parku,“ dodala.

Otevíraný prostor severních zahrad vyžadoval investici 3,5 milionu korun z rozpočtu města a milion z prostředků městské organizace Veřejná zeleň města Brna.

V plánu je i rekonstrukce studny

Severní zahrady přímo navazují na otevřenou zahradu Nadace Partnerství, takže lidé mohou nyní procházet z jejích prostor brankou na severní svah Špilberku.

Úpravy parku pod Špilberkem budou i letos dál pokračovat, a to nejen běžnou údržbou zeleně. Mimo jiné zde přibude 10 nových stromů při příležitosti oslav 100. výročí založení Československa. V oblasti bývalé prachárny pod Špilberkem se plánuje i rekonstrukce studny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…