Brno: Statisíce z vánoční kasičky pomohou především dětem

12.01.2017 16:19

Celkem 542 921 korun vynesla sbírka pod vánočním stromem na náměstí Svobody. „Děkujeme každému dárci, který loni v prosinci a letos začátkem ledna vložil peníze do kasičky,“ uvedla ředitelka Českého červeného kříže Brno-město Ivana Holásková.

Brno: Statisíce z vánoční kasičky pomohou především dětem
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Vybraná částka bude rozdělena mezi SOS vesničku v Medlánkách, Dětský domov Dagmar a další zařízení starající se o sociálně slabé rodiny a o postižené děti. "Věnujeme je také na ozdravné pobyty dětí a seniorů a na zdravotní pomůcky nebo léčbu, které nehradí pojišťovny,“ dodala Ivana Holásková.

Tradice vánočních stromů na náměstí Svobody začala před 92 lety. U jejího zrodu stál redaktor a spisovatel Rudolf Těsnohlídek.

První sbírky pod vánočním stromem se v roce 1924 ujal Československý červený kříž. V prvních letech prostředky pomohly dokončit stavbu a zahájit v roce 1929 provoz Dětského domova Dagmar.

Souběžnou charitativní akci uspořádalo také Turistické informační centrum města Brna, kdy dobrovolníci nabízeli lidem polévku a štrúdl. Vybrali 34 151 korun, které obdrží Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni, Záchranná stanice pro dravé ptáky v Rajhradě, Dětský domov Dagmar a škola pro výcvik vodicích psů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Studenti UMPRUM se budou podílet na oživení míst ve městě

10:28 Hradec Králové: Studenti UMPRUM se budou podílet na oživení míst ve městě

Řešení náplavek, veřejného prostoru na Ulrichově náměstí či jiných míst ve městě, to je nyní v rukou…