Brno: Týden vědy a techniky začal. Nabízí program i v Brně

05.11.2018 19:54

V pořadí již 18. ročník největšího vědeckého festivalu, který pořádá Akademie věd České republiky, dnes začal.

Brno: Týden vědy a techniky začal. Nabízí program i v Brně
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Až do 11. listopadu nabídne návštěvníkům bohatý program – přednášky, prohlídky laboratoří pracovišť Akademie věd ČR, filmová promítání, divadelní představení, výstavy, science show a mnoho dalšího. Na všechny festivalové akce je vstup zdarma. Letošnímu ročníku udělil záštitu také brněnský primátor Petr Vokřál.

Letošním tématem festivalu je období 1918–2018: Století české vědy. Spolu s vědci tak mohou návštěvníci objevovat, jak věda vypadala před sto lety při vzniku Československé republiky a jak se vědní obory od té doby vyvinuly.

K osmnáctinám Týdne vědy a techniky AV ČR je připravena spousta aktivit, které zaujmou nejen studenty a vědecké nadšence, ale i širokou veřejnost, včetně rodin s dětmi. Ty si přijdou na své především o víkendu.

Přestože je velká část akcí soustředěna do hlavního města, zajímavý program nabízí i Brno. Například Ústav fyzikální elektroniky PřF MU v Brně zve na tři exkurze zaměřené na ukázku plazmových technologií a speciálních analytických zařízení. K programu Týdne vědy a techniky AV ČR se připojila také Moravská zemská knihovna, Etnologický ústav AV ČR, Archeologický ústav AV ČR i knihkupectví Academia.

Kompletní program v Brně naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…