Brno: Ulice Bohunická bude mít po rekonstrukci kvalitnější kanalizaci i vodovod

24.08.2019 6:33

Více než rok potrvá dopravní omezení v Bohunické ulici. Dělníci zde budou rekonstruovat vodovod a stoku, které jsou v havarijním stavu a na hranici životnosti. Brněnské vodárny a kanalizace po opravě očekávají, že v oblasti nebude docházet k častým haváriím, které místní trápily řadu let. Dělníci budou podle předpokladů na rekonstrukci pracovat od letošního září do podzimu příštího roku.

Brno: Ulice Bohunická bude mít po rekonstrukci kvalitnější kanalizaci i vodovod
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Stavební práce v ulici Bohunické začnou v září po otevření ulice Dornych. Nejprve se bude kopat v úseku mezi ulicí Pražákovou a mimoúrovňovým křížením s Vídeňskou. Do poloviny října bude v celé Bohunické zachován průjezd vozidel v režimu 1+1 (1 jízdní pruh v každém směru). Pro řidiče se pak ulice uzavře od poloviny října v úseku mezi Řehákovou a Pražákovou. Auta budou tento úsek objíždět po Hněvkovského, Dornychu a městském okruhu zpět na Vídeňskou. Mezi ulicí Pražákovou a mimoúrovňovým křížením s Vídeňskou bude i v průběhu stavebních prací zachován průjezd vozidel v režimu 1+1. Městská hromadná doprava bude přibližně do poloviny října projíždět stavbou, pro cestující se tak nic nezmění. Objízdné trasy pro následující období jsou zatím v jednání.

„Stávající kanalizační stoka je v ulici Bohunické od roku 1934 a vodovodní řad je zde v provozu už od roku 1928. Tyto inženýrské sítě jsou vzhledem ke svému stáří již za hranicí životnosti. Především na vodovodu došlo v poslední době k několika haváriím. Zejména ta z prosince 2017 způsobila výrazné omezení dopravy v ulici Bohunické, a to v části mezi ulicemi Pražákovou a Řehákovou,“ vysvětlil vedoucí útvaru inženýrských služeb Brněnských vodáren a kanalizací Jaromír Peška.

Po dobu trvání prací zůstane Bohunická průjezdná pro složky integrovaného záchranného systému a zajištěný bude i příjezd k dotčeným nemovitostem. „Splaškové a dešťové vody budou bez přerušení odváděny do kanalizační soustavy, stejně tak bude zajištěna v dané lokalitě distribuce pitné vody s výjimkou krátkodobých odstávek způsobených nutností propojení nově budovaného vodovodního řadu se stávající vodovodní sítí. Na tyto plánované odstávky budou obyvatelé upozorněni s dostatečným předstihem,“ ujistil Peška.

Do podzimu 2020 musí dělníci zrekonstruovat 709 metrů kanalizace a 677 metrů vodovodu. Souběžně budou vyměněny kabely veřejného osvětlení včetně přeložení 9 sloupů. Koordinující investor provede také práce na plynovodu. Po dokončení prací na sítích pod zemí bude obnovena vozovka i chodníky. Celkově bude rekonstrukce město stát bezmála 81 milionů korun bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

7:37 Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

V sobotu 18. května na cyklostezce mezi Městem Touškovem a Kozolupy vyvrcholí projekt DEKA pro Hospi…