Brno: V parku Lužánky poroste strom Olgy Havlové

12.05.2018 10:39

V roce 2018 by se Olga Havlová dožila 85 let. Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové při této příležitosti organizuje vysazení 85 stromů dobré vůle po celé České republice. Jeden z těchto stromů bude slavnostně vysazen dnes v parku Lužánky. Brno se tak stane 27. českým městem, ve kterém od letošního roku strom Olgy Havlové poroste.

Brno: V parku Lužánky poroste strom Olgy Havlové
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Brněnským stromem Olgy Havlové bude lípa srdčitá. Výsadby se zúčastní zástupci města Brna a Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové. Akce začíná v 11 hodin v parku Lužánky poblíž veřejného elektrického grilu. Místo se nachází nedaleko vstupu do parku z ulice Pionýrské. Po výsadbě bude následovat komentovaná prohlídka parku Lužánky s profesorem Ivanem Otrubou, generálním projektantem lužáneckého parku. Veřejnost je srdečně zvána.

„Olga Havlová je významnou osobností, která si zaslouží naši vzpomínku i trvalé připomenutí své práce pro lidi v nouzi. Vysazení lípy v nejstarším a největším brněnském parku je důstojným připomenutím jejích nedožitých 85. narozenin,“ řekl k sobotní výsadbě stromu v Lužánkách náměstek primátora pro životní prostředí Martin Ander.

Podle Výboru dobré vůle Nadace Olgy Havlové, jejž založila Olga Havlová (1933–1996) s cílem pomáhat lidem se zdravotním nebo sociálním handicapem, je smyslem projektu nejen vzpomenout na osobnost první dámy, ale připomenout si i její odkaz. Sama Olga Havlová vysadila v roce 1993 v olomouckých Topolanech v prostorách Dětského centra „lípu dobré vůle“, která se stala symbolem pomoci lidem se zdravotním postižením, v nouzi, opuštěným nebo diskriminovaným.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…