Brno: Vedení města se seznámilo s ekonomickou analýzou Veletrhů Brno

07.09.2020 16:57

Pandemie koronaviru a s tím související preventivní opatření vážně ovlivnily chod městské společnosti Veletrhy Brno. Ta byla nucena zrušit plánované akce a výrazně omezit svou činnost. Nastalou situací se vedení města intenzivně zabývá a minulý týden toto téma projednala i Rada města Brna.

Brno: Vedení města se seznámilo s ekonomickou analýzou Veletrhů Brno
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Veletrhy Brno jsou nejpostiženější městskou firmou v souvislosti s pandemií koronaviru SARS-CoV-2. Přijatá vládní opatření téměř zastavila chod společnosti a my na tuto složitou situaci musíme reagovat. Z tohoto důvodu jsme si nechali zpracovat ekonomickou analýzu, která ukazuje, jakými kroky by se společnost měla ubírat a jaká opatření by měla přijmout. Hlavním cílem je firmu zachránit a vrátit veletrhy zpět na výstaviště,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Odbornou analýzu pro město Brno vypracovala společnost Deloitte. Ta ji minulý týden odprezentovala brněnským radním. „Na dnešním zasedání jsme analýzu vzali jako Rada města Brna na vědomí. Také jsme schválili smlouvu, díky níž budeme moci studii a v ní popsané rady předat společnosti Veletrhy Brno, aby se s ní seznámil její management a zaměstnanci. Neméně důležitý je i pokyn pro představenstvo společnosti, aby začalo podnikat kroky popsané v analýze, které povedou k restrukturalizaci společnosti,“ uvedl Petr Kratochvíl, místopředseda představenstva společnosti Veletrhy Brno.

Primátorka Markéta Vaňková bude také o situaci na veletrzích jednat s vládou ČR: „Ráda bych, aby byly upraveny podmínky, za kterých je možné pořádat hromadné akce, a to ve vztahu k veletrhům. Ty brněnské jsou pro město srdeční záležitostí a my je chceme zachránit. Dalším tématem, které chci při jednání s vládou otevřít, jsou kompenzace za ztráty, které společnost utrpěla.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…