Brno: Vítězové krajského kola soutěže Zlatý erb jsou už známi

30.03.2016 19:17

Ceny vítězům krajského kola soutěže Zlatý erb 2016 předali 29. března 2016 na slavnostním ceremoniálu v brněnském sídle krajského úřadu náměstek hejtmana Marek Šlapal a předseda krajské poroty Jan Forbelský. Vítězové jednotlivých kategorií postupují do celostátního kola, které bude vyhodnoceno na konferenci ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě), která se uskuteční 4. dubna 2016 v Hradci Králové.

Brno: Vítězové krajského kola soutěže Zlatý erb jsou už známi
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Těší mne, že tato soutěž pomáhá komunikaci veřejné správy s občany i zvyšování kvality webových stránek obcí a měst. Děkuji všem soutěžícím za práci, kterou pro občany vykonávají, že nad rámec zákona komunikují s veřejností a informují o dění ve své obci či městě,“ řekl náměstek Šlapal.

V kategorii webových stránek měst (kde soutěžilo 8 přihlášených) získaly první místo Bučovice - http://www.bucovice.cz, na druhém místě se umístilo město Znojmo - http://www.znojmocity.cz, třetí místo náleží Vyškovu - http://www.vyskov-mesto.cz/ .

V kategorii webových stránek obcí (6 přihlášených) zvítězil městys Sloup - http://www.mestyssloup.cz/, druhá skončila webová stránka Přísnotic - http://www.prisnotice.cz/ a na třetím místě webová stránka Opatovic - http://www.opatovice.eu/.

V kategorii „Elektronická služba“ (kde bylo přihlášených 17 služeb) zvítězily Boskovice (Diskuzní fórum města Boskovice), na druhém místě se umístila další elektronická služba Boskovic - Otázky na vedení města. Společně třetí skončilo Blansko (Přítomnost na pracovišti) a Vyškov (E-objednávky na Odbor správní a vnitřních věcí, agenda občanských průkazů a cestovních dokladů).

Cenu veřejnosti v tomto roce získala webová stránka obce Opatovice http://www.opatovice.eu/. Tato cena je ovlivňována návštěvníky stránek dané obce s umístěným logem soutěže. Vítězem je obec nebo město, kde poměr mezi počtem obyvatel a počtem hlasujících pro danou webovou stránku je nejvyšší.

Kromě diplomů vítězové obdrželi věcné ceny, mimo jiné tablet, chytré telefony, USB disky, sety bezdrátová klávesnice+myš, externí paměti a další doplňky k počítačům, které mohou využít při dalším zlepšování webových prezentací obcí a měst.

„Díky této soutěži se stránky měst a obcí v kraji velmi zlepšily a tak nabízí svým občanům velmi přehledné informace. Někdy požadavek na informování o všem v obci nebo městě naráží na nepřehlednost a velkou směsici aktualit. Ale i přes tento trend je potřeba ocenit velkou snahu obcí a měst věnovanou svým internetovým prezentacím. Určitě i odkazy na turistické a jiné zajímavosti dokáží obec velmi dobře prezentovat a případně přilákat i návštěvníky. Na druhé straně jsou i webové stránky některých obcí, kde nejsou informace uloženy tak, aby byly snadno a rychle dohledatelné. Při kontrole a porovnávání webů to snadno zjistíte, pokud například chcete porovnat rozpočty obcí nebo požadované informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím,“ konstatoval předseda krajské poroty Jan Forbelský.

Cílem soutěže je podpořit modernizaci místní a regionální veřejné správy prostřednictvím rozvoje informačních služeb poskytovaných občanům i specifickým skupinám uživatelů s využitím internetu a ostatních elektronických medií, a přispět tak k rozvoji kvality života ve městech, obcích a krajích ČR. Více informací o soutěži Zlatý erb najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…