Brno: Výstava návrhů architektů na Kreativní centrum

08.06.2018 10:47

Výsledky architektonické soutěže na budoucí podobu Kreativního centra v budově bývalé káznice na Cejlu budou představeny na dvou místech.

Brno: Výstava návrhů architektů na Kreativní centrum
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Nejprve v bývalé káznici, kde bude mít výstava vernisáž dnes v 18 hodin a bude otevřena pro veřejnost 8. a 9. června. Stane se tak v rámci festivalu Ghettofest (více ZDE). Při vernisáži představí svůj návrh sami autoři vítězné koncepce z pražského atelieru KAVA. Dále návrhy architektů budou vystaveny v Urban centru u Staré radnice na Mečové 5 od 14. 6. do 31. 7.

V části objektu bývalé káznice v ulici Cejl má vyrůst nejen zázemí pro kreativní odvětví, ale také by měl být oživen objekt chátrající káznice a jejího okolí. Část budovy přitom zůstane zachována jako muzeum. Na otázku, jak by mohlo takové centrum vypadat, hledala odpověď architektonická soutěž, kterou připravila Kancelář architekta města Brna (ZDE) a kterou loni v říjnu vyhlásilo město Brno. Výsledky soutěže schválila 27. března rada města (více ZDE).

Účelem soutěže bylo získat kvalitní architektonické řešení na podobu Kreativního centra, které je jedním ze strategických projektů města. Dalším krokem bude zpracování projektové dokumentace k jeho realizaci. Město si od projektu slibuje nejen vytvoření pracovního zázemí pro kreativní profese, ale také podporu rozvojové lokality kolem ulic Cejl a Bratislavské a oživení veřejných prostorů v okolí objektu.

Výstava návrhů soutěže Kreativní centrum
(vstupné se neplatí)
Bývalá káznice Cejl, Bratislavská 68
7. 6. - 18 hodin (vernisáž výstavy)
8. 6. - 12 až 18 hod. 9. 6. - 13 až 22 hod.

Více informací o doprovodných akcích najdete ZDE a ZDE

Urban centrum, Stará radnice, Mečová 5
14. 6. až 31. 7. (v pracovní dny) – 10 až 12 a 13 až 18 hod.

Více ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…