Brno: Zastupitelé schválili zadání Regulačního plánu Kostelíček

05.02.2017 11:45

Zastupitelstvo města Brna dnes schválilo upravený návrh Zadání Regulačního plánu (RP) lokality Kostelíček v městské části Brno-Líšeň. Ten určí, jakým způsobem bude možné do budoucna stavět v cenné líšeňské lokalitě nedaleko Kaple Panny Marie Pomocnice.

Brno: Zastupitelé schválili zadání Regulačního plánu Kostelíček
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Návrh RP počítá s výstavbou rodinných domů, ale i propojením území na již existující cyklotrasy v okolí. Zastupitelé naopak odmítli výstavbu parkoviště pro nový nástup do lokality Mariánského údolí.

„Do připomínkování zadání se zapojily instituce i sdružení místních občanů. Jejich připomínkám jsme se snažili vyjít vstříc. Smyslem připravovaného plánu je ochránit cennou lokalitu a umožnit jen takovou formu zástavby, která nepoškodí unikátní hodnoty místní krajiny,“ řekl náměstek brněnského primátora pro územní rozvoj Martin Ander.

Aktuálně platný územní plán v lokalitě Kostelíček dlouhodobě počítá s možností výstavby rodinných domů. Lokalita je nicméně významná nejen díky národní kulturní památce, kapli Panny Marie Pomocnice, ale i svým krajinným rázem, který by necitlivá zástavba mohla nenávratně poškodit. Proto se Rada města Brna rozhodla pořídit Regulační plán. Zastupitelstvo města Brna záměr schválilo v dubnu 2016, v polovině roku byl vypracován návrh Zadání, který byl vystaven k veřejnému nahlédnutí a připomínkování. V listopadu 2016 pak Rada města Brna schválila záměr připravit vyhlášení stavební uzávěry, která by necitlivé zástavbě do doby schválení Regulačního plánu měla předejít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…