Brno: Zastupitelé zmírnili protialkoholní vyhlášku

13.05.2020 13:02

Na květnovém zasedání projednali zastupitelé 118 bodů. Jedním z diskutovaných témat byla změna v protialkoholní vyhlášce týkající se městské části Brno-střed. Schválená novinka vyjímá ze zákazu pití alkoholu na veřejnosti parky a čtyři náměstí v této městské části. Zastupitelé se zabývali i tématem zaměstnanosti, přijali akční plán pro tuto oblast na následující dva roky. V oblasti kultury například schválili dotaci na projekt Káznice LIVE.

Brno: Zastupitelé zmírnili protialkoholní vyhlášku
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Hlavním cílem tematického akčního plánu je rozšíření a podpora aktivit, které povedou ke zvýšení zaměstnanosti na území města u ohrožených cílových skupin. Těmi jsou zejména lidé nad 50 let, osoby zdravotně postižené, mladí dospělí opouštějící ústavní péči, lidé s potřebou sladit zaměstnání s péčí o rodinu atd. Kromě poradenské činnosti se předpokládá zřízení tréninkových pracovních míst na úrovni městských firem, příspěvkových organizací či přímo Magistrátu města Brna. Více se dočtete v tiskové zprávě.

Na přelomu května a června vejde v platnost aktualizovaná vyhláška o zákazu požívání alkoholu na veřejnosti. Nově bude povoleno požívat alkoholické nápoje v parcích a na 4 náměstích (Jakubské nám., Dominikánské nám., Zelný trh a Římské nám.) v centrální městské části Brno-střed.

V bývalé Káznici (budoucí Kreativní centrum Brno) vzniklo nové vysílací studio, které přináší živé koncerty, divadelní představení, přednášky, autorská čtení, diskuze a mše. Studio Káznice LIVE tak reaguje na aktuální epidemii covid-19, která znemožnila řadě tvůrců a umělců přímý kontakt s diváky. Zastupitelé dnes jeho fungování podpořili dotací ve výši 227 tisíc korun.

Materiály projednané na dnešním zasedání Zastupitelstva města Brna najdete na webu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…