Brno připravuje výstavbu atletické haly

29.11.2015 12:41

Město Brno chce v nejbližších letech zahájit výstavbu nové moderní atletické haly. Za tímto účelem podepsal primátor města Brna Petr Vokřál spolu s předsedou Českého atletického svazu Liborem Varhaníkem a děkanem Fakulty sportovních studií MU Jiřím Nykodýmem Memorandum o spolupráci a podpoře při realizaci a provozu nové atletické haly v Brně.

Brno připravuje výstavbu atletické haly
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

„Uděláme maximum pro to, aby sportoviště pro atlety vzniklo co nejdříve,“ řekl primátor města Brna Petr Vokřál. Hala bude stát v bohunickém kampusu hned naproti fakultě sportovních studií, kde jsou volné pozemky vhodné pro výstavbu sportovního areálu. „Připravíme investiční záměr a zároveň vytvoříme pracovní skupinu, která zpracuje studii a základní parametry,“ sdělil náměstek primátora Richard Mrázek.

Halu budou do budoucna využívat především brněnské atletické kluby. Možnost trénovat zde však dostanou mládežnická či seniorská družstva, protože areál bude splňovat kritéria pro tuzemské či mezinárodní soutěže. „Za svaz chceme garantovat odbornost a splnění technických kritérií,“ uvedl předseda ČAS Libor Varhaník. Fakulta novou halu vítá. „Přeji všem příznivcům atletiky, aby se konečně dočkali důstojného zázemí i v zimních měsících“,  dodal děkan Fakulty sportovních studií MU Jiří Nykodým.

Schválením Memoranda odstartuje město Brno jak detailní přípravu pozemků, tak zejména dokumentaci pro zajištění vícezdrojového financování projektu. Předpokládaný finanční odhad je 250 až 300 milionů korun. Město ve spolupráci s fakultou sportovních studií a brněnskými kluby dále čeká jednání o budoucím modelu provozování atletické haly v kampusu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…