Broumov: Loutkáři slaví 75 let činnosti

16.02.2023 14:05 | Tisková zpráva

Máme opět důvod k oslavě

Broumov: Loutkáři slaví 75 let činnosti
Foto: wikipedie
Popisek: Broumov.

Připadá mi to nedávno, kdy náš loutkový soubor Brum slavil 70. narozeniny. A ejhle, všichni to známe, pět let uteklo jako voda a máme opět důvod k oslavě. Nenecháme si samozřejmě všechny požitky pro sebe a rádi se s vámi podělíme o zábavu, plánujeme a vymýšlíme už několik týdnů. 

Anketa

Chystáte se ke koupi elektromobilu?

1%
97%
hlasovalo: 20111 lidí

Pro naše malé diváky chystáme zábavný workshop, na kterém si budou moci vyrobit jednoduchou loutku. Ukážeme jim, jak se z běžných materiálů, které doma jistě najdou, dají snadno vyrobit postavičky, a až bude o víkendu nevlídno, mohou si pak doma spolu s rodiči vyrobit maňásky anebo i scénu k divadlu, inspirovat se můžete přímo u nás v divadle v Klubu ROK.

Dále na jaře zahrajeme našim malým divákům zbrusu novou pohádku, ve které se tentokrát objeví i drak. A kdo nemá malé děti a přesto by se rád na loutky podíval, bude mít možnost na připravované výstavě ve výstavní síni LokArt v Café Herzog. O jejím termínu vás budeme ještě informovat. Na vernisáž k této výstavě chystáme malé loutkové překvapení, tentokrát pro dospělé diváky.

Už teď se těšíme na společně prožité chvíle, vždyť hraní loutkového divadla má v naší zemi dlouhou tradici a my jsme velmi pyšní na skutečnost, že v našem městě se daří udržovat život loutkového divadla nepřetržitě od pol. 50. let minulého století. A to za trochu hrdosti stojí, co říkáte?

Renata Kolářová, Divadélko BRUM v Broumově

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…