Broumov: Ohlédnutí Klubu seniorů Radost za uplynulým rokem

17.12.2017 7:36

Tento rok byl pro naše seniory zase plný poznávání, aktivit a setkávání.

Broumov: Ohlédnutí Klubu seniorů Radost za uplynulým rokem
Foto: wikipedie
Popisek: Broumov.

Ve stručnosti se zmíním o některých přednáškách, které jsme uskutečnili v sále broumovského Informačního centra. Každý rok zařazujeme do plánu přednášky s různou zdravotní tématikou, letos jsme se zaměřili na správnou výživu seniorů - nezbytné složky stravy, vliv stravování na stáří a další. Přednášku si připravila nutriční specialistka Mgr. J. Nyklíčková.

Nezapomínáme ani na zajímavé historické osobnosti našeho kraje. Tentokráte jsme věnovali literární přednášku Heleně Čapkové „Ve stínu slavných bratří“, kterou nám připravila paní prof. J. Hromádková.  

Velice obohacující pro nás byl výklad s promítáním fotografií – poznávání krajiny, přírodní krásy a hodnoty Broumovska, přednášeli pan J. Kopecký a pan O. Jenka.

Zajímáme se také o život na venkově a o regionální produkty farmářů. Letos jsme navštívili Eko farmu Bošinu ve Vernéřovicích, kde produkují bio hovězí a bio vepřové maso. Farma byla vyznamenána titulem „Farmář roku v ekovýrobě“. 

Uspořádali jsme také zájezd do České Skalice, kde jsme navštívili muzeum Boženy Němcové a další areály – výstavní síň, textilní muzeum a školu Boženy Němcové. 

Dalším poznávacím výletem byla návštěva Hvězdárny a nového Planetária v Hradci Králové. Zde jsme měli možnost si prohlédnout starý dalekohled, který vyrobil rodák z Broumova Jiří Drbohlav, amatérský hvězdář.

Velmi oblíbená je sportovní vycházka s holemi Nordic Walking, kterou jsme absolvovali v říjnu. I když počasí nám nepřálo, tak přišlo přes 30 účastníků. I o další turistické výlety mají senioři zájem.  Navštívili jsme Jiráskovy skály a Ostaš. Na Ostaši bylo připraveno občerstvení a kulturní program – zpěv a hra na harmoniku. 

Jednou z dlouholetých akcí je uspořádání májového odpoledne a koncert v Alejce. 

Tradicí je jíž také březnové setkání se zastupiteli a radními města. Navštívil nás pan starosta Ing. Bitnar a místostarosta K. Slezák. Proběhla beseda, radní odpovídali na kladené otázky z řad seniorů, které se týkaly života v našem městě. Kulturním programem nám děti z tanečního souboru Ulita pod vedením pana Ticháčka zpříjemnily odpoledne. 

Další naše zdařilá akce, která probíhá již čtvrtým rokem je „Kavárnička“ scházíme se každý druhý a čtvrtý čtvrtek v měsíci od 14.00 – 15.00 hodin v Domově seniorů Jiráskova ul. Je to hezká příležitost pro posezení u kávy, čaje a setkání se svými vrstevníky (nejen pro členy z KS) zajímající se o tvůrčí činnost a zábavu. Zájemci, jste vítáni, přijďte mezi nás.

Závěr roku jsme zakončili vánočním posezením v závodní jídelně Veba, kde nám kuchařky pod vedením paní E. Šašové  připravily výbornou večeři. Přišly nás pozdravit a zazpívat koledy děti ze ZUŠ pod vedením paní učitelky R. Roškové. Také  pan učitele J.Reinhard přispěl svým zpěvem a hrou na klávesy k vánoční pohodě.  K dobré náladě přispěla prof. Jaroslava Hromádková, která vyprávěla o vánočních zvycích a přečetla některá pojednání spojená s Vánocemi od spisovatele Nepila.  Přišel mezi nás i Mikuláš s dárky a ke spokojenosti všech pěkný podvečer ukončil.

Náš Klub seniorů jsme přejmenovali na Klub seniorů Radost Broumov. Máme také nové logo a připravujeme pro Vás webové stránky.

Děkujeme všem, kteří nám věnují svou přízeň a pomáhají nám v naší bohaté činnosti. 

Přejeme všem občanům Broumova pevné zdraví, pohodu a krásné zážitky v roce 2018.

Eva Horáková,
výbor Klubu seniorů Radost Broumov

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…