Broumov: Požehnání oprav z fondů Evropské unie

12.07.2018 16:51

V neděli 1. července požehnal rekonstrukci tří svatostánků z broumovské skupiny kostelů břevnovsko-broumovský arciopat Prokop Siostrzonek.

Broumov: Požehnání oprav z fondů Evropské unie
Foto: wikipedie
Popisek: Broumov.

Požehnání se účastnil i dlouhodobý výrazný podporovatel Broumovska poslanec Evropského parlamentu Tomáš Zdechovský. Finanční zdroje jsou právě z 95% z fondů Evropské unie. Zbylých 5% daruje Královéhradecký kraj, který zastupoval radní KHk Pavel Hečko a místní podnikatel František Kocián. Celkově se jedná o částku 42 mil. Kč a kostely ve Vernéřovicích, Ruprechticích a Heřmánkovicích dostanou nová okna, odvodnění, rovněž se bude částečně restaurovat mobiliář. Na kostele sv. Jakuba v Ruprechticích bude rozsah oprav největší. Kromě už zmiňovaného odvodnění, oken a mobiliáře, bude provedena výměna střešní krytiny a elektroinstalace, plus restaurování varhan. Spolu s kostelem sv. Michala ve Vernéřovicích dostane i novou fasádu. U kostela Všech svatých v Heřmánkovicích tomu tak z důvodu limitu dotace a náročnosti oprav střechy nedojde. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…