Bruntál: K výuce tělesné výchovy školám poslouží nová sportoviště

22.07.2018 8:37

Základní školy v Cihelní a Školní ulici se dočkaly sportovišť. Nová hřiště během léta poslouží veřejnosti, od září je využijí především školáci.

Bruntál: K výuce tělesné výchovy školám poslouží nová sportoviště
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Sportoviště jsou v provozu už několik dní. Využívat je může kdokoliv, brány jsou otevřené. Jejich součástí je běžecký ovál s tartanovým povrchem a hřiště se sportovním kobercem. Stopadesátimetrový ovál je možné využít pro běh, sprinty a skoky do dálky. Vnitřní prostor je určený pro malou kopanou, tenis, volejbal, nohejbal a basketbal. Město Bruntál na výstavbu obou sportovišť uvolnilo 7,7 milionů korun ze svého rozpočtu.

Školy v Cihelní a Školní ulici postrádaly hřiště řadu let. Pro výuku tělesné výchovy musely hledat jiné možnosti. „Dosud jsme chodili sportovat do parku,“ sdělila ředitelka ZŠ Bruntál, Školní 2, Milena Zatloukalová.

V plánu jsou další investice, které nabídku obou sportovišť v budoucnu ještě rozšíří. V těsné blízkosti hřiště u školy v Cihelní ulici má být vybudováno dopravní hřiště. Místostarosta města Bruntálu Vladimír Jedlička připustil, že se bude hledat využití také pro asfaltovou plochu přilehlou ke sportovišti ve Školní ulici. „Do budoucna bychom rádi tuto plochu zrekonstruovali, chtěli bychom zde vybudovat hřiště pro basketbal a volejbal,“ konstatoval místostarosta Vladimír Jedlička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…