Bruntál: Náměstí Jana Žižky prochází proměnou

31.08.2021 8:38 | Tisková zpráva

Novou podobu v těchto dnech získává bruntálské náměstí Jana Žižky. Pokračují zde práce na kompletní obnově pěších zpevněných ploch.

Bruntál: Náměstí Jana Žižky prochází proměnou
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Rekonstrukcí prochází všechny chodníky a také místní komunikace před Základní uměleckou školou Bruntál (ZUŠ). Chodníky dostávají nový povrch, tvořený žulovými kostkami místo původního asfaltového povrchu a povrchu z betonových dlaždic. Místní komunikace před ZUŠ dostane nový asfaltový povrch s obnoveným vyznačením podélných parkovacích stání a připojeným úzkým mlatovým chodníkem do zeleně pro pohodlnější vystupování z parkujících vozidel.

V rámci akce bude doplněno chybějící svislé dopravní značení a instalováno dopravní odrazové zrcadlo pro zlepšení rozhledu v nepřehledném úseku komunikace, kde do rozhledu zasahuje budova ZUŠ. Na celkových nákladech akce ve výši cca 3,5 mil. Kč včetně DPH se finančně podílí částkou cca 0,5 mil. Kč včetně DPH Římskokatolická farnost Bruntál, v rozsahu rekonstruovaných ploch ve vlastnictví farnosti.

V případě, že se nevyskytnou žádné nepředvídané komplikace, bude stavební akce dokončena v průběhu září. „Cílem rekonstrukce je nejen zvýšit estetickou hodnotu tohoto cenného místa, ale také zlepšit jeho funkčnost pro návštěvníky centra města, farního kostela, pro rodiče a děti docházející nebo dojíždějící do základní umělecké školy, zkrátka pro všechny obyvatele i turisty,“ vyjádřila se k rekonstrukci místostarostka města Ing. Hana Šutovská.

Náměstí Jana Žižky je významnou součástí historického centra a městské památkové zóny Bruntálu. Nachází se zde mimo jiné jedna z dominant a nejcennějších památek na území města, kostel Nanebevzetí Panny Marie, postavený původně v druhé polovině 13. století, později přistavěný a upravený.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…