Bruntál: Nová velká loď pro Slezskou Hartu získává obrysy

23.02.2017 15:33

Vody Slezské Harty bude už v nejbližší budoucnosti brázdit nová velká výletní loď. Záměr rozšířit nabídku turistických atraktivit na vodním díle navazuje na několikaletou úspěšnou kariéru menšího plavidla Santa Maria.

Bruntál: Nová velká loď pro Slezskou Hartu získává obrysy
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Nové plavidlo bude mít kapacitu až 46 cestujících – tedy téměř čtyřikrát více než Santa Maria – a přinese také mnohem širší nabídku možností trávení volného času návštěvníků Slezské Harty.

Letos projekt vstoupil do realizační fáze. Začátkem února byla mezi Mikroregionem Slezská Harta a společností Im–marine s.r.o. z Roudnice nad Labem uzavřena smlouva o nákupu lodi za 13,6 milionu korun s DPH.

„Na plavidlo je třeba nejdříve v Holandsku dopracovat projektovou dokumentaci, schválit dokumentaci zadavatelem a certifikační společností CS Lloyd. Potom se vyrobí základní těleso plavidla v Holandsku, provede se částečná montáž v Roudnici nad Labem a na závěr konečná montáž a testování na Slezské Hartě,“ popsal současný stav a výhled projektu místostarosta Bruntálu Ing. Libor Unverdorben.

Zahájení testování plavidla na Slezské Hartě předpokládá na přelomu září a srpna letošního ruku, termín se ale může posunout. Následovat bude ještě proces získání několika nezbytných povolení.

Loď bude mít elektrický pohon, který navrhuje vývojář Ing. Miroslav Cink ze společnosti Sun River z Píštan na Litoměřicku (viz www.sunriver.eu). Vzhledem k druhému ochrannému pásmu, do něhož je Slezská Harta zařazena, musí být plavidlo poháněno elektromotorem.

Pořízení lodi pro Slezskou Hartu loni podpořil Moravskoslezský kraj poskytnutím dotace v maximální výši půl milionu eur.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…