Bruntál: Noví asistenti prevence kriminality napomohou bezpečnosti ve městě

16.06.2016 21:16

Deset nových asistentů prevence kriminality (APK) plus jeden koordinátor posílí už v následujících týdnech řady Městské policie Bruntál. Město tak navazuje na dosavadní dobrou zkušenost, kdy během posledního roku a půl v Bruntále pomáhali dohlížet na bezpečnost a pořádek čtyři asistenti.

Bruntál: Noví asistenti prevence kriminality napomohou bezpečnosti ve městě
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Na rozdíl od nich nová skupina APK nebude určena především pro působení v takzvaných sociálně vyloučených lokalitách – tedy v západní části města a v ulici U Potoka – ale vyšší početní stav umožní jejich nasazení v různých města.

Zejména tam, kde dochází ke koncentraci lidí, kde může docházet ke konfliktům či přestupkům, ať už se to týká například centra města, sídlišť nebo sportovních hřišť a bezprostředního okolí.

Město na činnost asistentů a koordinátora prevence kriminality získalo prostředky z Evropského sociálního fondu, z něhož budou plně uhrazeny náklady na jejich činnost po dobu tří let od letošního června do konce května 2019.

Asistenti prevence kriminality budou zařazeni u Městské policie Bruntál. Nebudou strážníky, ale budou plnit úkoly, které nejsou dle zákona o obecní policii svěřeny výhradně strážníkům, zejména: podílet se na prevenci kriminality v daných lokalitách, přispívat k ochraně a bezpečnosti osob a majetku, provádět dohled nad dodržováním čistoty na veřejných prostranstvích, přispívat k eliminaci společensky nežádoucího jednání, vyhrocených emocí a podobně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Studenti UMPRUM se budou podílet na oživení míst ve městě

10:28 Hradec Králové: Studenti UMPRUM se budou podílet na oživení míst ve městě

Řešení náplavek, veřejného prostoru na Ulrichově náměstí či jiných míst ve městě, to je nyní v rukou…