Bruntál: Oprava komunikace na Žlutém kopci začne v příštích týdnech

20.10.2023 17:38 | Tisková zpráva

Ještě v letošním roce se dočká opravy podstatná část místní komunikace na Žlutém kopci. Zakázka, která zahrnuje čtvrtkilometrový úsek ve vlastnictví města, již byla vysoutěžena a práce začnou v následujících týdnech.

Bruntál: Oprava komunikace na Žlutém kopci začne v příštích týdnech
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Místní komunikace Žlutý kopec není v celém rozsahu ve vlastnictví města. Předmětem veřejné zakázky je oprava povrchu úseku komunikace v délce 248,2 metru od viaduktu a křižovatky s Vrchlického ulicí směrem k prodejně Miki Fun. Opraveny budou současně také povrchy stávajících chodníků a vjezdů na parcelách města.

Oprava bude provedena metodou studené recyklace, což je technologie, která umožňuje opětovné využití podkladních vrstev vozovky a tedy šetrnější a efektivnější způsob realizace stavby.

Cena zakázky po provedené soutěži činí 2,74 milionu korun bez DPH, potřebné finanční prostředky budou uvolněny z rozpočtu města.

„Nyní máme vybraného zhotovitele a věřím, že se podaří dokončit všechny náležitosti tak, abychom mohli akci zrealizovat za příznivého počasí v letošním roce,“ komentoval opravu místostarosta Petr Rys.

Práce proběhnou souběžně s kompletní rekonstrukci veřejného osvětlení – podzemního vedení, sloupů a svítidel veřejného osvětlení na ulici Žlutý kopec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…