Bruntál: Práce na obnově budou pokračovat, město uspělo s žádostí o dotaci

07.05.2017 18:36

V druhé polovině letošního roku začnou práce na pokračování rekonstrukce veřejných ploch v sídlišti Květná. Město totiž uspělo se svým projektem a podanou žádostí u Ministerstva pro místní rozvoj.

Bruntál: Práce na obnově budou pokračovat, město uspělo s žádostí o dotaci
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Úpravy se dotknou především vnitrobloku – bude se jednat o rekonstrukci a doplnění pěších komunikací ve vnitrobloku včetně rekonstrukce oddychových ploch, opravu kontejnerových stání, obnovu zeleně, mobiliáře a veřejného osvětlení. Kompletně nové budou herní první prvky pro děti včetně lanové pyramidy.

Náplní druhé etapy revitalizace sídliště Květná bude také jednosměrné propojení místních komunikací Okružní a Květné u základní školy. Předmětem prací bude rovněž obnova, úprava dispozice a doplnění parkovacích stání tak, aby byly respektovány požadavky nástupních ploch požární techniky.

Město loni podalo žádost o dotaci z programu Regenerace panelových sídlišť Ministerstva pro místní rozvoj, které letos dotaci schválilo. Dotace pokryje čtyři miliony z celkových předpokládaných nákladů přesahujících jedenáct milionů korun.

Práce začnou v druhé polovině letošního roku, a pokud půjde vše bez komplikací, hotovy budou v polovině roku příštího.

Druhá etapa rekonstrukce sídliště Květná navazuje na práce v rámci první etapy, která byla ukončena k 30. červnu 2016. Část sídliště už dostala zrekonstruované chodníky, obnovou prošla stezka kolem potoka, obnoven byl mobiliář, lavičky, koše, kompletní obnovou prošlo veřejné osvětlení a také zeleň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …