Bruntál: Prostor před nemocnicí čeká proměna, jeho obnovu budou provázet omezení

01.04.2017 6:29

V jarních měsících začne stavební ruch před hlavním vstupem do nemocnice. Návštěvníci bruntálského zdravotnického zařízení se budou muset připravit na komplikace spojené s přístupem do objektu nemocnice, protože bude nutné využívat náhradní vstupy.

Bruntál: Prostor před nemocnicí čeká proměna, jeho obnovu budou provázet omezení
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Záměrem města, které na úpravy okolí před nemocnicí vyčlenilo peníze ze svého rozpočtu, je především vytvoření příjemného prostředí pro odpočinek pacientů a jejich doprovodu.

Samotnou akci zahájí demolice vstupního portálu, který pozbyl praktickou funkci a sám o sobě by zkomplikoval například zásah hasičských vozidel při požáru.

Na demolici portálu okamžitě navážou stavební úpravy předvstupního prostoru. Dlážděné plochy s parkovými úpravami budou nově bezbariérové, a to včetně terasy, kde je umístěna lékárna.

Novinkou bude i chodník vedoucí k parkovišti Penny Marketu, respektující lidmi vyšlapanou cestičku. Úpravy se dočkají i veřejné osvětlení a anglické dvorky u vstupu, na mnoha místech popraskané a s opadaným obkladem.

Z nového řešení vstupu pro pěší nebudou nadšení ti řidiči, kteří dosud nerespektovali zákaz vjezdu v místě napojení na ulici Nádražní, omezovali tak chodce a komplikovali dopravu. S výjimkou hasičů nebude nově možné ke vstupu pro pěší zajet.

Pro sanitky, dopravní obsluhu, ale i příjezdy aut pacientů, bude sloužit výlučně vstup z boční strany budovy. Zde bylo již v loňském roce vybudováno parkoviště pro sanitní vozy, nová odstavná plocha se chystá i pro pacienty, a to na místě bývalé kotelny.

Tím ale práce na nemocnici neskončí. V případě že bude město úspěšné se svou žádostí o dotaci, dočká se nemocnice nového pláště. Město si zažádalo o dotaci na energetické úspory z Operačního programu Životní prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

7:37 České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

V květnu začne kompletní rekonstrukce 230 metrů dlouhého úseku ulice Vrbenská v místě od křižovatky …