Bruntál: Veletrh ARTIFEX představí technické profese

05.11.2018 13:02

Už poosmé se do Bruntálu sjedou zástupci 18 škol a významných regionálních zaměstnavatelů, aby představili návštěvníkům řadu, především technických, profesí.

Bruntál: Veletrh ARTIFEX představí technické profese
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Letošní ročník úspěšného veletrhu řemesel a zaměstnanosti ARTIFEX proběhne ve čtvrtek 15. 11. 2018 ve Společenském domě v Bruntále (Ruská ulice) od 9.00 do 16.00 hodin. Akci spolupořádá Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Bruntále ve spolupráci s městem Bruntál, městem Krnov, městem Rýmařov, středními školami a zaměstnavateli.

Veletrh je určen vycházejícím žákům základních škol, jejich rodičům, pedagogickým pracovníkům i uchazečům o zaměstnání. Zkrátka široké veřejnosti.

„Veletrh ARTIFEX je specifický v tom, že se zde neprezentují školy, ale řemesla a nedostatkové obory na trhu práce, především ty technické. Právě nabídka vzdělávacích příležitostí v atraktivních řemeslných a technických oborech může žákům výrazně pomoci v jejich rozhodování při volbě budoucího povolání,“ upozorňuje zastupující ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Bruntále Jiří Unverdorben.

Letošní ročník představí návštěvníkům třicet čtyři perspektivních oborů (např. obráběč kovů, nástrojař, zámečník, elektrikář, chemik operátor či praktická sestra). Vybrané obory a řemesla představí studenti středních škol z okresů Bruntál, Opava, Havířov, Olomouc a Šumperk. Žáci a ostatní zájemci o studium tak budou mít možnost získat a porovnat aktuální informace týkající se podmínek studia, přijímacího řízení, profilu absolventa a především uplatnění. Mohou se také seznámit s ukázkami pracovních činností a některé si přímo na místě vyzkoušet.

Na místě budou zájemcům k dispozici také specialisté Úřadu práce ČR. Společně se zástupci škol a zaměstnavatelů pomohou žákům v jejich rozhodování o profesní volbě. Dospělým pak poradí s orientací a možnostmi dalšího vzdělávání.

„Cílem veletrhu je poskytnout mladým lidem dostatek kvalitních informací o budoucím trhu práce, o povoláních, pro něž se rozhodují, o požadavcích na studijní a učební obory. Věříme, že tato akce bude opět přínosná a těšíme se na všechny návštěvníky, kteří na veletrh dorazí,“ uzavírá Jiří Unverdorben.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…