Bruntál: Zastupitelé rozhodli, kde a jaký bude stát zimní stadion

11.11.2017 11:40

Téma stavby zimního stadionu v Bruntále bylo opět předmětem dlouhé diskuse na zasedání zastupitelstva města v úterý 7. listopadu. Nakonec se zastupitelé těsnou většinou přiklonili k realizaci nového sportovního zařízení v Kavalcově ulici.

Bruntál: Zastupitelé rozhodli, kde a jaký bude stát zimní stadion
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Zastupitelé obdrželi zpracovanou studii proveditelnosti zimního stadionu ve variantách se sportovní halou. Studie nabídla několik variant řešení: jak pro lokalitu „Rýmařovskou“ (prostor stávající ledové plochy), tak pro lokalitu „Kavalcovu“ připadala v úvahu tzv. malá, střední nebo velká varianta.

Zatímco malá varianta předpokládá stavbu samotného zimního stadionu, střední varianta počítala současně s realizací malé sportovní haly (1 hrací plocha, prostory pro stolní tenis) a velká varianta nabízela k zimnímu stadionu velkou sportovní halou (2 hrací plochy, prostory pro stolní tenis).

Zastupitelé byli také obeznámeni s finanční náročností jednotlivých řešení, kdy i střední varianta – neuskutečnitelná jen z vlastních zdrojů – by znamenala finanční zatížení města s výrazným dopadem na realizaci dalších investičních akcí, ale i na čerpání dotací v příštích letech.

Čtrnáct členů sedmadvacetičlenného orgánu nakonec hlasovalo pro realizaci projektu výstavby zimního stadionu v malé variantě v Kavalcově ulici. Pokud tedy bude celý záměr s předpokládanými náklady přes sto milionů korun uskutečněn, bude stadion umístěn v areálu Střední průmyslové školy a Obchodní akademie Bruntál.

Zastupitelé také uložili zahájit projektovou přípravu výstavby zimního stadionu dle doporučené varianty.

Uvedená usnesení zastupitelstva jsou ale teprve počátečními úkony v rámci přípravy záměru vybudování nového sportovního zařízení. Kdy bude zimní stadion skutečně stát, jak bude vypadat, jakým způsobem bude provozován – na tyto a řadu dalších otázek odpoví teprve blízká budoucnost, výsledky jednání orgánů města, finanční možnosti a další skutečnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…