Bystřice pod Hostýnem: Město vysazuje další stromy

03.10.2020 15:55

V jarních měsících byla vysazena na území města dvě nová stromořadí. Pravou část ulice 6. května od domu s pečovatelskou službou směrem k ulici Sokola Tůmy rozzáří na jaře růžově kvetoucí okrasné třešně druhu Prunus sargentii Rancho. Část Přerovské u hlavní brány TONu ozvláštnilo sedmnáct stromů druhu Platanus acerifolia Alphen´s Globe.

Bystřice pod Hostýnem: Město vysazuje další stromy
Foto: Bystřice pod Hostýnem
Popisek: Bystřice pod Hostýnem

V říjnu probíhá kompletní rekonstrukce chodníku ve Školní, kde ustoupí staré borovice novému stromořadí v zeleném pásu na levé straně ulice. Stromořadí vytvoří 41 listnatých stromů druhu Amelanchier arborea Robin Hill, kvetoucích na jaře bílým květem. U vysazených stromů bude nově použita i protikořenová zábrana, aby se do budoucna zamezilo zvedání chodníku kořeny.

V průběhu podzimních měsíců dosadíme stromořadí v horní části ulice Jeřabinová u záchytného parkoviště, v Sušilově ulici pak živý plot do zeleného pásu kolem Sušilova domku, tak aby se odstínil chodník a přilehlá frekventovaná komunikace. Dosadba zeleně proběhne i v prostoru Schwaigrova náměstí a v ulici Bělidla po výstavbě nových parkovacích stání. Bystřice tak bude zase o něco zelenější.

Slunečné podzimní dny přeje odbor životního prostředí MěÚ Bystřice pod Hostýnem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

13:37 Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Správa železnic pokračuje v přípravách sítě vysokorychlostních tratí, o pokračujících pracích přijel…