Bývalý vojenský areál v Bruntále hledá investora

02.02.2019 21:09

Společnost Moravskoslezské Investice a Development, a.s. ve spolupráci s městem Bruntál připravila zastavovací studii pro bývalý vojenský areál a nyní hledá investora či developera, který by zajistil nové využití areálu.

Bývalý vojenský areál v Bruntále hledá investora
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Plocha o velikosti 3 ha, kterou řeší zastavovací studie, se nachází na okraji města Bruntál v jeho západní části.  Území není určeno pro občanské bydlení, lze zde realizovat projekty zaměřené na drobnou výrobu či výrobní služby. Nabízí se příležitost k vybudování skladů, administrativních budov či např. dopravních terminálů. Místo je pro potenciálního investora příznivé i z důvodu dobré dostupnosti ze silnice I/11 ve směru Hradec Králové – Šumperk – Bruntál – Opava – Ostrava.

„Využití tohoto území řešíme již delší dobu, proto jsme rádi využili nabídky krajské společnosti Moravskoslezské Investice a Development, a.s. na zpracování zastavovací studie. Městské pozemky na této ploše jsme vyčistili od budov bývalých vojenských kasáren a sanaci místa jsme ukončili v roce 2009. Nyní je plocha připravena pro další využití, jsme připraveni jednat s investory a developery a tuto plochu jim nabídnout. Doufáme, že se podaří investora najít a využít plochu pro podnikatelské účely“, doplnil starosta města Bruntál Petr Rys.

Volné plochy, a to nejen v bruntálské zóně, bude nabízet Moravskoslezský kraj potenciálním investorům a developerům na zahraničních veletrzích EXPO REAL a MIPIM. První jmenovaný veletrh se uskuteční na podzim v Mnichově. Jeto jeden z největších veletrhů s komerčními nemovitostmi, kterého se každoročně účastní více než 40.000 návštěvníků především z řad investorů, developerů, bank, stavebních firem či architektů. Druhým veletrhem zaměřeným na komerční nemovitosti, je MIPIM, který proběhne v březnu ve francouzském Cannes.

Na veletrzích se představí i několik dalších zón, mj. bude prezentován i návrh novojičínského obytného komplexu. Jedná o lokalitu o velikosti 4,8 ha, která leží v okrajové části města Nový Jičín v blízkosti ulice Bohuslava Martinů. Podle zastavovací studie, kterou nechalo město zpracovat, se jedná o plochu pro výstavbu bytů. Pokud se najde investor, který bude záměr realizovat, může v tomto novém komplexu svůj domov v budoucnu nalézt více než 300 rodin.

Společnost Moravskoslezské Investice a Development, a.s. úzce spolupracuje s městem Bruntál i Nový Jičín na nabídce jejich ploch investorům a developerům. Své služby však krajská společnost nabízí i ostatním městům a obcím v Moravskoslezském kraji. „Naším cílem je nabídnout vhodné lokality potenciálním investorům. S přípravou lokalit můžeme obcím a městům pomoci, a to mapováním nevyužitých ploch a brownfieldů na jejich území, zveřejněním vhodných území v databázích, přípravou zastavovací studie a studie proveditelnosti či prezentací vybraných lokalit na investičních veletrzích jak tuzemských, tak zahraničních“, představil nabídku služeb statutární ředitel společnosti Moravskoslezské Investice a Development, a.s. Tomáš Kolárik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…