Čáslav: Starosta Strnad zavítal do nejnovější z místních základních škol

05.09.2016 14:07

S příchodem září a s ním i nového školního roku začíná dětem desetiměsíční kolotoč povinností a úkolů... Se startem vyučování se ale ve většině obcí po dvouměsíční pauze otevírá také pestrá nabídka možností mimoškolních aktivit - kroužků v družinách, domech dětí a mládeže, základních uměleckých školách a dalších. Největší pozornost je ale již tradičně věnována začátku vyučování, a to především u těch nejmenších žáčků, kteří do školy míří poprvé a svět vzdělávání teprve objevují, tedy u prvňáčků, kterým je třeba věnovat největší pozornost.

Čáslav: Starosta Strnad zavítal do nejnovější z místních základních škol
Foto: Čáslav
Popisek: Jaromír Strnad

Také Čáslav věnuje všem třem místním základním školám patřičnou pozornost. Starosta města, inženýr Jaromír Strnad v první školní den zavítal do nejnovější z nich, která letos otevírá svoje brány dětem třináctým rokem.

"Rád vidím, že všechny čáslavské základní školy fungují bez větších problémů a poskytují svým žákům kvalitní vzdělání," konstatoval starosta Čáslavi. "Výstavba nejnovější školy v Sadové ulici byla navíc mým prvním velkým úkolem v době, kdy jsem nastoupil na čáslavskou radnici tehdy na post místostarosty. Protože jsem svým zaměřením i vzděláním technický typ, byl mi svěřen úkol zajistit pokud možno plynulý postup dostavby tehdy rozestavěného objektu budoucí školy. Stavba se v té době potýkala s mnoha problémy a právě jejich úspěšné řešení a následné zprovoznění nové školy bylo jednou z mých prvních radostí při péči o město," ohlédl se o několik let do minulosti inženýr Jaromír Strnad.

V tomto školním roce v Čáslavi do lavic celkem osmi prvních tříd tří místních základních škol zasedlo téměř 160 dětí. V každé ze zmiňovaných základních škol přitom mají děti možnost rozšířené výuky ve vybrané oblasti vzdělávání.  V základní škole v Masarykově ulici je to například matematika, na Žižkově náměstí je kladen zvýšený důraz na výuku výtvarných předmětů a již zmiňovaná nejnovější základní škola v Sadové ulici nabízí díky svým prostorovým možnostem a umístění mimo centrum města větší možnosti sportovního vyžití žáků.

"Všem žákům základních škol, ale i těm na vyšších stupních vzdělávání, přeji s příchodem nového školního roku mnoho štěstí při zkoušení, píle a odhodlání k překonávání všech překážek a samozřejmě také mnoho nově nabytých vědomostí a zkušeností. Vždyť právě školní léta formují mladé lidi a připravují je na další profesní i osobní život. Ať je tedy tato příprava co nejkvalitnější a vyhlídky dnešních dětí co nejlepší. V Čáslavi se snažíme a vždy se snažit budeme, aby základní školy, zřizované městem, poskytovaly místním dětem nejlepší možné podmínky pro jejich celkový rozvoj," připomněl v souvislosti se zahájením školního roku starosta Čáslavi a senátor Parlamentu České republiky, inženýr Jaromír Strnad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…