Centrum Opavy již zdobí vánoční strom

20.11.2017 16:46

Na Horním náměstí vyrostl v pondělí v poledne vánoční strom. Jedná se o sedmnáct metrů vysokou jedli bělokorou (Abies alba), kterou městu věnovala rodina Chromá ze Žimrovic.

Centrum Opavy již zdobí vánoční strom
Foto: Opava
Popisek: Opava

Strom, který před 40 lety vasadili manželé Anna a Karel Chromí, rostl na zahradě u jejich domu. Bohužel však jeho kořeny začaly narušovat blízkou stavbu, proto se manželé rozhodli pro nutné pokácení. V následujících dnech pracovníci Technických služeb Opava strom nazdobí. Oproti předchozím letům dostane i nové vánoční osvětlení. Slavnostní rozsvícení stromu spolu se zahájením Vánočních trhů Opava je naplánováno na neděli 26. listopadu na 17. hodinu. Poté centrum města osvítí velký ohňostroj sponzorovaný firmou Hagemann a Hospodářskou komorou Opava. Od zhruba 17:30 hodin pak vystoupí populární Rock&Roll Band Marcela Woodmana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…