Centrum sociálních služeb je prvním akreditovaným zařízením sociálních služeb v Praze

17.01.2017 16:19

Centrum sociálních služeb Praha 2 úspěšně prošlo akreditačním šetřením Spojené akreditační komise, o. p. s. (SAK). Splnilo tak kritéria pro řízení a zvyšování kvality v oblasti zdravotní péče poskytované v domovech pro seniory. Je prvním poskytovatelem pobytových sociálních služeb v Praze a třetím v České republice, které toto ocenění získalo. Příspěvková organizace městské části Praha 2 provozuje domovy pro seniory na adrese Máchova 14 a Jana Masaryka 34 společně s pobytovou odlehčovací službou o celkové kapacitě 70 lůžek.

Centrum sociálních služeb je prvním akreditovaným zařízením sociálních služeb v Praze
Foto: mcpraha2.cz
Popisek: Karlovo náměstí v Praze

Auditoři SAK hodnotili celou řadu indikátorů kvality a bezpečí při poskytování zdravotní péče klientům. Mezi nimi např. systém řízení kvality zdravotní péče, postupy řešení nežádoucích událostí, realizaci ošetřovatelského procesu vč. vedení zdravotnické dokumentace, důstojné zacházení a úroveň zabezpečení soukromí klientů při poskytování zdravotních úkonů. Také posuzovali systém řešení stížností, tvorbu individuálních plánů zdravotní péče, program aktivizace, ergoterapie a rehabilitační péče o klienty. Pozornost zaměřili i na stravovací provoz na všech stupních řízení, nutriční péči, nakládání s léky a jejich evidenci, spolehlivost zdravotnické techniky, zajištění paliativní péče, hygienu prostředí a protiepidemická opatření a systém řízení lidských zdrojů.

„Na akreditační šetření jsme se připravovali téměř rok. Museli jsme provést revizi vnitřních pracovních postupů a nově definovat kompetence pracovníků. Přijali jsme procesní změny v ošetřovatelské péči o klienty. V našich domovech pro seniory nemáme k dispozici nepřetržitou službu lékaře, úrovní kvality zdravotní péče se proto neustále intenzivně zabýváme. Plnění národních akreditačních standardů nám pomohlo odhalit oblasti, ve kterých jsme zavedli účinná preventivní opatření a zvýšili tak stávající úroveň zdravotní péče o klienty např. nutričním programem či propracováním kontrolního systému“, podotýká ředitelka Centra sociálních služeb Praha 2 Martina Polanská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

13:05 Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

Plzeň upraví svůj bytový městský dům na adrese Thámova 32, na projekt si zažádá o podporu z evropské…