Česká Lípa: Celkem 32 tisíc korun ukrojili z Fondu rady českolipští radní

30.03.2019 15:55

Z tohoto fondu, který slouží k podpoře těch žadatelů, kteří nemohou získat peníze z žádného řádně vypsaného dotačního programu města, podpořili celkem čtyři žadatele. Nejvyšší částka, kterou na zasedání přidělili, byla 13 tisíc korun.

Česká Lípa: Celkem 32 tisíc korun ukrojili z Fondu rady českolipští radní
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Radní tak podpořili například Nadační fond Gaudeamus, který pořádá dějepisnou soutěž určenou pro česká a slovenská gymnázia. Město tuto soutěž podporuje již od roku 2014, v letošním roce se do krajského kola zapsalo celkem 260 gymnázií, včetně toho českolipského.

Příspěvek pak získala také Psychiatrická nemocnice Horní Beřkovice, kde radní podpořili především resocializační aktivity. Není bez zajímavosti, že v roce 2018 zde bylo hospitalizováno 87 pacientů přímo z České Lípy a 194 pacientů z Českolipska.

Radní pak také podpořili dvě kulturní akce. První z nich je přednáška profesora Martina Hilského, překladatele kompletního Shakespearova díla do češtiny, v Centru textilního tisku. Druhou akcí pak byla přehlídka Když se Koza hodí Do Gala. Tu pořádá majitelka českolipského Atelieru Do Gala, který se specializuje na pletenou módu a majitelka krámku Koza z Mimoně, kde se prodávají ručně šité doplňky do domácnosti. Akce, která proběhla již v neděli 17. března, měla velký úspěch.

V rámci přehlídky byly prezentovány služby kastračního programu Feliti kastruje. Ten se zaměřuje na kastraci venkovních koček a přispívá tak k zamezení rození nechtěných koťátek, které často nemají šanci na kvalitní život ve starostlivé domácnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…